طرز کار آبسرد کن و قطعات آن
آبسرد کن های دارای دیسپنسر دستگاه هایی هستند که معمولاً در ادارات، بیمارستان ها، مدارس و حتی خانه ها یافت می شوند. آب سرد کن ها می توانند جایگزین بطری های آب داخل یخچال شوند و آب خنک مورد نیاز تعداد زیادی از افراد را فراهم کنند.
با وجود این که نام این دستگاه آبسرد کن است اما طرز کار آبسردکن در بعضی مدل های آن هم آب سرد و هم آب گرم تهیه می کنند. در برخی مدلها طرز کار آبسردکن بگونه ای است که حتی آب جوش آماده می کنند که می توان از آن برای تهیه چای و انواع دیگر نوشیدنی های گرم استفاده کرد.
در این نوع آبسرد کن ها بخش مربوط به آب گرم همچون سماور و بخش مربوط به آب سرد همچون یخچال عمل می کند. به غیر از این نوع آبسرد کن که آب گرم هم فراهم می کند، دو نوع آبسردکن وجود دار که تفاوت آن ها در منبع تأمین آب است.
آب سرد کن های مخزن دار که با نام آب سرد کن های بطری دار هم شناخته می شوند از یک بطری آب بزرگ به عنوان منبع آب استفاده می کنند که این بطری می تواند به بالا یا پایین دستگاه متصل شود. از این نوع آبسردکن ها معمولاً در منازل یا مکان هایی که رفت و آمد در آن ها کمتر است و تعداد افرادی که از آبسردکن استفاده می کنند کمتر است استفاده می شود.
نوع دیگر آبسرد کن، آبسردکن های بدون مخزن است که مستقیماً به منبع آب شهری متصل می شوند و دارای سیستم فیلتراسیون هستند تا آب تمیز و تصفیه شده در اختیار افراد قرار دهند.
از این نوع آبسرد کن ها در مکان ها و ادارات شلوغ که میزان مصرف آب سرد بیشتر است استفاده می شود. هر دو نوع آبسردکن دکمه روشن/ خاموش دارند که عملکرد دیسپنسر آب سرد و آب گرم را کنترل می کند.
تکنیک سرویس پارس خدمات تعمیر یخچال و آبسردکن و سایر لوازم خانگی نظیر تعمیر لباسشویی ، تعمیر جاروبرقی ، تعمیر قهوه ساز ، تعمیر ظرفشویی و … را با هزینه مصوب اتحادیه و تضمین کیفیت انجام کار ارائه می دهد. برای ثبت سفارش و دریافت مشاوره رایگان با شماره های 09337788989 – 02166175744 تماس بگیرید.
آبسردکن چگونه کار می کند
طرز کار آبسردکن به اینصورت است که در داخل مخزن آب سرد کن مقداری آب وجود دارد که از طریق دیسپنسر به بیرون هدایت می شود. این مخزن محلی است که آب در داخل آن سرد می شود. سرد شدن آب توسط مبرد یا برق حرارتی (Thermoelectricity) انجام می شود.
عملکرد و طرز کار آبسردکن ها برای خنک کردن آب مشابه فرآیند خنک سازی یخچال و کولر گازی است. در داخل آبسردکن ها کمپرسوری وجود دارد که حاوی یک ماده مبرد نظیر فریون است.
گرمای داخل آب باید به نحوی به محیط یا ماده ای دیگر منتقل شود تا آب خنک شود. ماده مبرد توانایی جذب این گرما را دارد. ماده مبرد گرمای آب داخل مخزن را می گیرد و همین باعث خنک شدن آب می شود.
زمانی که مبرد از داخل سیستم آب سرد کن عبور می کند و گرما را جذب می کند تبخیر می شود و به گاز تبدیل می گردد. سپس، توسط کمپرسور مجدداً متراکم می شود و همین چرخه تکرار می شود تا آب سرد کن آب سرد مورد نیاز را تأمین کند.
زمانی که دیسپنسر آب سرد را فشار می دهید مخزن دوباره پر می شود و فرآیند خنک سازی تکرار می شود. زمانی که مخزن آبسرد کن کاملاً تخلیه می شود چند دقیقه طول می کشد تا سیستم آبسردکن کار کند و دمای آب را مجدداً کاهش دهد.
اما اینکه ترمو الکتریک چگونه به خنک کردن آب کمک می کند؟ زمانی که جریان الکتریسیته از یک ماده به ماده دیگری نظیر سرامیک یا آهن انتقال پیدا می کند انرژی گرمایی توسط رسانا جذب می شود. این مسئله باعث می شود که گرمای آب داخل مخزن گرفته شود و به آب سرد تبدیل شود. آبسرد کن هایی که از سیستم ترموالکتریک استفاده می کنند نمی توانند به سرعت آبسردکن های دارای کمپرسور دمای آب را کاهش دهند.
اجزای تشکیل دهنده آبسرد کن
آبسرد کن ها هم مانند هر دستگاه دیگری از اجرا و قطعات مختلفی تشکیل شده اند که به فرآیند سرد کردن آب کمک می کنند. مهمترین قسمت یک آبسردکن کمپرسور آن است که وظیفه و نحوه عملکرد آن مشابه کمپرسور یخچال است.
- کمپرسور آب سرد کن : کمپرسورهای مختلف بسته به نوع یخچال و آبسرد کن قدرت ها و بازدهی های متفاوتی دارند. مبردی که در داخل اواپراتور به گاز تبدیل شده است در داخل کمپرسور متراکم شده و تبدیل به یک گاز پر فشار می شود.
- لوله های آبسردکن : بخش دیگر آب سرد کن لوله های آن هستند. لوله های داخل آبسرد کن از جنس پلیمر هستند و در خنک نگه داشتن آب و مقاومت در برابر جذب گرمای محیط توسط آب نقش مهمی دارند. یکی دیگر از اجزای مهم آبسردکن که در فرآیند خنک سازی آب نقش مهمی دارد کندانسور است.
- کندانسور : کندانسور در سیستم های خنک کننده دیگر مانند یخچال ها و کولر گازی ها هم وجود دارد. کندانسور دارای کویل ها یا لوله های مشکی باریکی است که به صورت مارپیچی در پشت یخچال قرار گرفته اند. این کویل ها وظیفه دارند گرمای آب را جذب کنند. در داخل کندانسور مبرد به شکل مایع در می آید و داخل کویل ها جریان پیدا می کند.
- مخزن و بدنه : مخزن و بدنه آبسردکن دو جزء دیگر این دستگاه هستند. مخزن داخلی آبسرد کن معمولاً از جنس استیل مرغوب است تا بادوام تر باشد و در داخل آن رسوبات جمع نشوند. بدنه خارجی آبسردکن هم در عملکرد درست آبسردکن نقش مهمی برعهده دارند زیرا گاهی اوقات نفوذ آب به داخل سیستم باعث می شود که دستگاه به تعمیر احتیاج پیدا کند.
- فیلتر تصفیه : برخی از آبسردکن های جدید علاوه بر اجزای گفته شده دارای فیلتر تصفیه نیز هستند که به پاکسازی و تصفیه آب می پردازد. همه قسمت های گفته شده اجزای مهمی هستند که یک آبسرد کن را تشکیل می دهند. برای این که بتوانید آبسرد کن را عیب یابی کنید بهتر است که از وظیفه و محل قرار گرفتن اجزای دستگاه اطلاعات کافی داشته باشید.
نحوه استفاده از آبسردکن
- لازم است که آبسرد کن را به یک پریز جداگانه متصل کنید. برای کمک به بهبود طرز کار آبسردکن از اتصال دو شاخه آبسرد کن به چندراهی که لوازم برقی دیگر هم به آن متصل هستند خودداری کنید.
- در دستگاه هایی که مجهز به تأمین آب جوش نیز هستند بهتر است فقط زمانی که به آب جوش احتیاج دارید قسمت مربوط به آب جوش را روشن کنید. المنت مربوط به قسمت آ گرم 4 آمپر مصرف برق دارد و یکی از اجزای پر مصرف است در نتیجه روشن ماندن دائمی آن میزان مصرف برق دستگاه را افزایش می دهد. از طرف دیگر، روشن ماندن دائمی المنت باعث رسوب گرفتن مخزن و در نهایت سوختن المنت می شود.
- برای این که آب طعم و بوی نامطلوبی به خود نگیرد بهتر است هر دو ماه یکبار آب داخل دستگاه را به طور کامل تخلیه کنید.
- اگر فیلتر آبسرد کن قابل شستشو است هر چند وقت یکبار آن را بشویید و اگر قابل تمیز شدن نیست آن را تعویض کنید تا بو و طعم نامطلوبی در آب ایجاد نکند. معمولاً فیلتر های آبسردکن باید هر شش الی دوازده ماه یکبار تعویض شوند زیرا ممکن است روزنه های آن ها اشباع شده باشند و فیلتر دیگر قدرت تصفیه کردن آب را نداشته باشد. اگر این اتفاق بیفتد رسوبات کم کم در اجزای دیگر آب سرد کن جمع می شوند و دستگاه را خراب می کنند. به همین علت است که تعویض فیلتر یا تمیز کردن آن در بازه های زمانی معین از اقداماتی است که از خراب شدن آبسرد کن جلوگیری می کند.
- دقت کنید که گرد و غبار روی آبسرد کن نشیند تا فرآیند خنک سازی به بهترین شکل تکمیل شود.
- نکته دیگری که باید به آن دقت کنید این است که برای کیفیت طرز کار آبسرد کن و نیز رعایت نکات ایمنی هرگز آبسردکن را با مواد شیمیایی نشویید.
- بعد از سرویس یا تعمیر آبسرد کن حتماً باید شیر آب داغ را بچرخانید تا هوای داخل لوله ها کاملاً تخلیه شود و بعد آب از قسمت سرد یا گرم خارج شود.
- برای این که آبسردکن شما بهترین عملکرد را داشته باشد باید دقت کنید که دستگاه حداقل 10 سانتی متر با دیوار فاصله داشته باشد.
- هنگامی که مجبور می شوید آبسرد کن را جا به جا کنید از خم کردن بیش از اندازه سر آن خودداری کنید. این روش که دو سر آبسرد کن را بگیرید و به حالت افقی آن را جا به جا کنید کاملاً اشتباه است زیرا با این کار به راحتی آبسردکن را خراب می کنید. بیشترین زاویه مجاز برای حمل آبسردکن 30 درجه است که کمی سخت است اما در عوض به سالم ماندن آبسردکن کمک می کند. علت این که آبسردکن نباید زیاد خم شود این است که گاز و روغن کمپرسور به داخل سیستم باز می گردند و دستگاه را دچار مشکل می کنند.
اگر تمامی نکات گفته شده را رعایت کنید آبسردکن شما بازدهی بهتر و طول عمر بیشتری خواهد داشت. یکی دیگر از اقداماتی که برای بهبود عملکرد دستگاه باید انجام دهید این است که هر شش ماه یکبار یا به صورت سالانه آن را سرویس کنید تا تعمیرکاران متخصص آن را کامل بررسی کنند و اگر مشکلی در آبسرد کن وجود دارد قبل از این که جدی تر شود آن را برطرف نمایند.
تکنیک سرویس پارس علاوه بر نصب و تعمیرات لوازم خانگی ، خدمات تعمیر و اجرای تاسیسات ساختمانی از جمله تعمیر رادیاتور ، تعمیر پکیج ، لوله کشی ساختمان ، نصب پکیج ، گرمایش از کف و … را با ضمانت کیفیت کار توسط تکنسین های مجرب ارائه می دهد. جهت سفارش خدمات مورد نظر از طریق شماره های 09337788989 – 02166175744 و یا فرم داخل داخل سایت اقدام نمایید.
سلام دستگاه بسیار جالبی است ممنون از شما