برطرف نمودن مشکل گرم نشدن آب لباسشویی
یکی از مشکلات رایج گزارش شده توسط تعمیر کاران ماشین لباسشویی، عدم گرم شدن آب ماشین لباسشویی می باشد. این مسئله باعث می شود که لباسشویی فقط با آب سرد کار کرده و مصرف کنندگان از عدم شستشوی صحیح لباس ها ناراضی باشند. علاوه بر این، گرم نشدن آب لباسشویی روند عملیات شستشو را با مشکل روبرو کرده و باید سریعا به عیب یابی وتعمیر لباسشویی سامسونگ و تعمیر لباسشویی برندهای دیگر و حل مشکل پرداخت. در ادامه مهم ترین علل گرم نشدن آب ماشین لباسشویی را بررسی خواهیم کرد.
خرابی هیتر یا المنت داخل ماشین لباسشویی
قدم اول در بررسی علل گرم نشدن آب ماشین لباسشویی، چک کردن المنت داخل ماشین لباسشویی است.
المنت، یکی از اصلی ترین قطعات ماشین لباسشویی که وظیفه گرم کردن آب ماشین لباسشویی هنگام تنظیم آب با دمای بالا را بر عهده دارد. در صورتی که این المنت دچار هرگونه خرابی و ایراد شود، دستگاه دیگر گرم نمی شود. همچنین احتمالاً در وسط یک چرخه متوقف می شود، LED ها ممکن است شروع به چشمک زدن کنند یا ممکن است یک کد خرابی نمایش داده شود.
ماشین لباسشویی های قدیمی با تایمر مکانیکی و یا الکتریکی کنترل می شوند، بدین معنی که اگر المنت دستگاه با مشکلی مواجه شود، ماشین لباسشویی به کار خود ادامه داده و شستشو را انجام می دهد. در این حالت با استفاده از تست های سنتی که در ادامه توضیح داده خواهد شد به بررسی المنت داخل دستگاه می پردازیم
تست سنتی المنت ماشین لباسشویی
به منظور بررسی سنتی خرابی المنت ماشین لباسشویی قدیمی، برنامه ماشین لباسشویی را روی گزبنه cotton قرار داده و درجه آب را روی 70 تا 90 تنظیم نموده و در آخر ماشین لباسشویی را روشن می کنیم. بعد از گذشت ۲۰ دقیقه از شروع برنامه شستشو، دمای درب دستگاه بالا تر رفته و می توان با لمس شیشه درب ماشین لباسشویی متوجه دمای داخل محفظه شد. حال اگر آب گرم باشد نتیجه می گیریم که این قطعه سالم بوده و اگر دما درب به اندازه کافی بالا نبود، احتمال بالایی برای خراب بودن المنت وجود دارد و بهتر است با یک تعمیر کار متخصص و ماهر تماس بگیرید.
در ماشین های لباسشویی مدرن، هنگام خرابی المنت ماشین لباسشویی، کد خطا نمایش داده شده و عملکرد کدهای خطا به این صورت است که اگر آب به میزان تعیین شده، گرم نشود و یا بیش از اندازه دمای آن بالا برود، دستگاه ارور می دهد و اعلان خطا می کند. برای تست المنت ماشین لباسشویی مدرن از یک اهم متر کمک گرفته و با اندازه گیری مقاومت المنت اگر عدد نمایش داده شده حدود 20 تا 50 اهم باشد نتیجه می گیریم که المنت سالم بوده و در غیر این صورت المنت معیوب و در حالت قطع است.
تکنیک سرویس پارس خدمات نصب و تعمیرات لوازم خانگی برقی و آشپزخانه نظیر تعمیر ظرفشویی ، تعمیر آبمیوه گیری ، تعمیر یخچال و … را در تمامی مناطق تهران و با تضمین کیفیت انجام کار و گارانتی تعمیرات ارائه می دهد. برای سفارش خدمات مورد نیاز خود با شماره های 09337788989 / 02166175744 تماس بگیرید.
معیوب بودن سنسور یا ترموستات
به منظور یافتن علت گرم نشدن آب ماشین لباسشویی، بعد از چک کردن المنت به سراغ سنسور یا ترموستات ماشین لباسشویی می رویم.
سنسور و ترموستات با قطع و وصل کردن برق هیتر المنت توسط برد الکترونیکی، قرار گرفتن یا خارج شدن المنت در مدار قرار بگیرد یا خارج شود را اطلاع رسانی می کند. ترموستات در ماشین لباسشویی، دما را در درجه معینی ثابت نگه داشته و این ثابت ماندن دمای دستگاه، باعث ثابت ماندن دمای آب هم می شود. هم چنین این قطعه وظیفه کنترل مدت زمان کار کرد المنت را بر عهده دارد و در صورت معیوب شدن ترموستات یا سنسور، جریان بین آب داخل محفظه و المنت به خوبی برقرار نشده و آب درون محفظه گرم نمی شود. در نتیجه هر گونه اشکال در ترموستات یا سیم های متصل به آن میتواند باعث گرم نشدن آب لباسشویی شود.
در لباسشویی های قدیمی از یک ترموستات استفاده شده و در صورت خرابی ترموستات به منظور عیب یابی و تعمیر آن از اهم متر استفاده می شود. اما امروزه در ماشین لباسشویی ها از سنسور به منظور وصل کردن جریان برق به المنت و در نتیجه گرم کردن آب استفاده می شود و در صورت خرابی سنسور، کدهای خطا و ارور به نمایش گذاشته می شود.
برخی از ماشینهای لباسشویی دارای یک ترموستات ایمنی هستند که میتوان آن را تنظیم مجدد کرد و یک دکمه کوچک روی آن وجود دارد. این ترموستات به گونه ای طراحی شده است که در صورت وجود مشکل، گرمایش را غیر فعال و قطع می کند.
تشخیص و تعمیر ترموستات ماشین لباسشویی باید توسط تکنسین متخصص انجام شود.
خرابی تایمر لباسشویی
در صورت سالم بودن المنت و سنسور و گرم نشدن آب ماشین لباسشویی به بررسی قطعه ای به نام تایمر می پردازیم.
تایمر از جنس پلاستیک بوده و یک شفت به منظور اجرای دستورات شستشو از سوی برد به تایمر وصل شده است. ارتباط مستقیمی بین موتور، شفت و تایمر وجود دارد.
در ماشین لباسشویی برنامه های مختلفی جهت شستشو روزانه، شستشو سریع، شستشو لباس های پشمی و رنگ های متفاوت قابل تنظیم است که تایمر زمان شستشوی مناسب برای گرم کردن آب و هم چنین آب کشی را تعیین می کند. اگر هنگام کار با ماشین لباسشویی متوجه شوید که در زمان اجرای یک برنامه مشخص آب گرم نمی شود ولی در اجرای بقیه برنامه ها مشکلی وجود ندارد، معیوب بودن تایمر ننیجه گرفته می شود.
در ماشین های لباسشویی مدل قدیمی به منظور کنترل قطعات ماشین لباسشویی از تایمر اسفاده می شد. تایمر ها از تعداد زیادی چرخ دنده تشکیل شده و در صورت شکستگی چرخ دنده ها یا اتصال کوتاه بین پلاتین ها، تایمر معیوب می شود. فرمان شروع به کار لباسشویی به المنت در زمان مناسب توسط تایمر صادر شده و در صورت وجود ایراد در تایمر، این وظیفه به خوبی انجام نشده و در نتیجه المنت توانایی گرم کردن آب را ندارد. یکی از قطعات نصب شده روی برد الکترونیکی، تایمر بوده که در صورت خرابی باید از روی برد جدا شده و توسط یک تعمیر کار ماهر تست و بررسی می شود.
در مدل های ماشین لباسشویی جدید، برد به جای تایمر وارد عمل شده و فرمان کار کردن المنت را با توجه به دمای آب انتخاب شده و اطلاعات سنسور، توسط یک رله صادر می کند. در صورت اتصال کوتاه شدن رله و قطع شدن پلاتین های آن المنت به درستی کار نکرده و موجب گرم نشدن آب ماشین لباسشویی می شود. در این صورت با جدا کردن برد و بررسی آن به منظور عیب یابی توسط تعمیرکار ماشین لباسشویی یا تعویض قطعه مشکل حل خواهد شد.
معیوب بودن هیدروستات
علت دیگر گرم نشدن آب ماشین لباسشویی، خرابی هیدروستات گزارش شده است. این قطعه وظیفه تنظیم نمودن سطح آب موجود در مخزن ماشین لباسشویی را برعهده دارد و هنگامی که میزان سطح آب به مقدار تعیین شده برسد، فرآیند آبگیری متوقف می شود. در صورت وقفه در این عملکرد، آب گرم وارد ماشین لباسشویی نمی شود.
قطعه هیدرواستات از ساختمانی مانند یک کلید ساخته شده است. در اصل هیدروستات دارای 3 کنتاکت است که یکی از آن ها مشترک و دو کنتاکت دیگر غیر مشترک می باشند. یکی از کنتاکت های غیر مشترک در حالت عادی یا در زمانی که هیدروستات فعال می شود به کنتاکت مشترک متصل می شود.
بخش های تشکیل دهنده هیدرواستات لباسشویی شامل بدنه مخصوص، پرده دیافراگم، فیش های اتصال جریان برق، پلاتین های قطع و وصل، لوله ورودی هوا و فنر های درون دستگاه می باشند.
قطعه هیدروستات بسته به منطقه مورد استفاده و مدل لباسشویی در کارخانه تنظیم اولیه شده و در اختیار کاربر قرار گرفته می شود. با این وجود، این قطعه قابلیت تنظیم شدن دوباره دارد و در صورت ایجاد مشکل، با بررسی توسط تکنسین های حرفه ای، مجددا تنظیم می شوند.
هیدروستات های مکانیکی قدیمی را می توان با استفاده از یک مولتی متر بررسی کرد، اما متأسفانه، در ماشین های جدیدتر، آن ها به صورت دیجیتال عمل می کنند، بنابراین نمی توان آن ها را به این طریق آزمایش کرد.
خرابی شیلنگ ورودی آب گرم
لباسشویی برای تامین آب مورد نیاز خود برای شستشو باید به آب شهری متصل شود که در بعضی مکان ها و آشپزخانه ها شیلنگ آب گرم وجود ندارد. برخی از مدل ها را نیز مستقیما به آب گرم متصل می کنند. در صورت متصل نبودن شیلنگ آب گرم و وجود هر گونه مشکلی مانند مسدود شدن به صورت کامل، خمیدگی و کج بودن شیلنگ، خوردگی و ساییدگی لوله، پرشدن فیلتر توری انتهای لوله از دلایل گرم نشدن آب ماشین لباسشویی است.
طول شیلنگ های متصل به لباسشویی بین یک تا یک و نیم متر می باشد. شلنگ تخلیه باید 65 سانتی متر از زمین فاصله داشته باشد و 10 سانتی متر داخل لوله پایه قرار گیرد. به طوری که هوا باید بتواند در اطراف شیلنگ تخلیه گردش کند.
شیلنگ ها از پلاستیک ساخته شده و بسیار مقاوم هستند و به راحتی سوراخ نمی شوند. در انتهای شیلنگ یک فیلتر توری سیمی وجود دارد که به منظورجلوگیری از ورود سنگ ریزه و رسوبات به داخل ماشین لباسشویی مورد استفاده قرار می گیرد اما در بعضی مواقع به دلیل شدت بالای رسوبات، آشغال ها وارد دستگاه شده و مسدود شدن آن باعث عدم ورود آب گرم و آبگیری شده و در نتیجه باعث گرم نشدن آب داخل ماشین لباسشویی می شود.
در صورت بروز مشکل در شیلنگ ورودی آب گرم، ابتدا از عدم اتصال برق به ماشین لباسشویی اطمینان حاصل کنید. حال پس از بستن شیر آب، به بررسی شیلنگ بپردازید. در صورت پوسیدگی و خوردگی شیلنگ آن را تعویض نموده و اگر به صورت خمیده است آن را صاف کنید. مرحله بعد به سراغ بررسی فیلتر توری می رویم که در ابتدا به تمیز کردن آن بپردازید، اگر پس از متصل کردن فیلتر به شیلنگ آب باز هم آب به خوبی از شیلنگ خارج نشد، فیلتر را عوض کرده تا فشار آب گرم ورودی به ماشین لباسشویی به حد نرمال برسد.
اشکال در شیر برقی
از دیگر عوامل گرم نشدن آب ماشین لباسشویی، اشکال در شیر برقی دستگاه است. شیر برقی مسئول تامین آب سرد و گرم در ماشین لباسشویی است. برد الکترونیکی با دادن دستور به شیر برقی مبنی بر ورود آب به مخزن دستگاه، هنگامی که آب ورودی به ماشین لباسشویی به میزان سطح مورد نظر رسید هیدروستات اقدام به قطع شیر برقی نموده و از ورود آب اضافی به دستگاه جلوگیری می کند. حال اگر شیر برقی معیوب باشد، از ورود آب به داخ دستگاه و در پی آن از گرم شدن آب ماشین لباسشویی جلوگیری می شود.
شیر برقی از دو بوبین تشکیل شده که هر یک مسئول راه اندازی دریچه ورودی برای تامین آب سرد و گرم است. در صورت بروز مشکل در شیر برقی در ابتدا باید اتصال جریان برق به بوبین را بررسی نمود. در حالت اتصال برق به بوببین و عدم ورود آب، شیر برقی معیوب بوده و باید توسط تعمیرکار ماشین لباسشویی به تعویض آن پرداخت. در صورت عدم وجود جریان برق در بوبین، باید به تست عوامل دیگر پرداخت. در صورت بروز مشکل در ولتاژ شیر برقی ماشین لباسشویی، ابتدا بوبین را آزمایش نموده و با دستگاه اهم متر آن را تست و عیب یابی می کنیم.
سیم کشی فرسوده
سیمهای برقی که عناصر اصلی دستگاه را به هم متصل میکنند، همگی دارای اتصالاتی در انتهای آن هستند که ممکن است معیوب باشند. برای مثال، ممکن است در اثر یک اتصال کوتاه، سیم اکسید، قطع و یا حتی سوخته شود. اگر یکی از سیم های آسیبدیده به قطعه ای که بخشی از سیستم گرمایشی دستگاه است (المان گرمایش، پروب دما و غیره) متصل شود، ماشین لباسشویی دیگر نمی تواند گرم شود. سیم کشی و کانکتورهای ماشین لباسشویی خود را به دقت بررسی کنید و در صورت مشاهده علائم تخلیه، آنها را تعویض کنید.
برخی دیگر از خدمات تکنیک سرویس پارس شامل تعمیر جاروبرقی ، تعمیر چرخ گوشت ، تعمیر ماکروفر و … می باشد. تمامی خدمات با نرخ مصوب اتحادیه و ضمانت استفاده از قطعات اورجینال ارائه میشود. سفارش خدمات از طریق فرم موجود در سایت و یا شماره های 09337788989 / 02166175744 امکانپذیر است.
مقالات مرتبط: