راه های محافظت از پکیج در مقابل نوسان برق و انفجار
محافظت از پکیج در مقابل نوسان، یکی از دغدغه های اصلی کسانی است که از این سیستم گرمایشی و برودتی در منزل و محل کار استفاه می کنند. اجازه دهید پیش از هر چیزی در خصوص محافظت از پکیج در مقابل نوسان پیش از نصب صحبت کنیم. موضوع ایجاد اتصالات بهینه، کنترل مداوم پکیج های دیواری به صورت دوره ای موضوع مهمی است.
علاوه بر آن تجهیزات گرمایشی به دلیل برخورداری از قطعات متنوع و حساس باید بر اساس شرایط خاص نگه داری شوند. ضمن این که نگه داری از پکیج های دیواری سبب بهبود راندمان کارکرد و افزایش طول عمر و همین طور جلوگیری از بروز هرگونه خطر در هنگام استفاده می شود. موضوع اولی که به آن می پردازیم کنترل فشار پکیج خواهد بود.
فیلم معرفی راههای محافظت از پکیج در برابر نوسانات برق
کنترل فشار در پکیج
این موضوع باید به صورت روزانه بررسی و چک شود. در صورت افزایش یافتن می تواند سبب ایجاد مشکلات زیادی شود و همین طور انفجار دستگاه را در بر داشته باشد. این سیستم برودتی از اتصالات الکتریکی استفاده می کند. معمولاً پکیج های دیواری دارای استاندارد فشار هستند. باید عدد آن روی 1.5 بار باشد. همین طور نوسان در پکیج یا پایین رفتن آن و افزایش فشار تا 3 بار، یعنی بروز مشکل در عملکرد و این که دستگاه نیاز به بررسی های دقیق و تنظیم فشار دارد.
ضمن این که اگر فشار دستگاه شما پایین است باید شیر پرکن را با کنید و فشار آن را به شرایط نرمال بازگردانید. علاوه بر این موضوع اگر فشار دستگاه پس از مدتی کم تر شد این احتمال وجود دارد که در پکیج نشتی وجود داشته باشد. علاوه بر آن نوسان داشتن فشار می تواند سبب ایجاد مشکل در منبع انبساط شود. در هنگام بالا بودن این عدد می توان شیر هواگیری را باز کرد و فشار دستگاه را کم تر کرد. در نتیجه بهتر است اگر مدت زمان طولانی از خانه خارج می شوید و پکیج تحت کنترل شما نیست. فعالیت آن را غیرفعال کنید.
بررسی و مراقبت از دودکش پکیج دیواری
دودکش پکیج دیواری خارج از بخش الکتریکی این دستگاه یکی از قسمت هایی است که باید همواره آن را چک و بررسی کنید. بسته شدن این مسیر می تواند سبب انفجار هر نوع پکیجی شود. به صورت دوره ای بخصوص وقتی که قرار است پس از مدتی مجدد پکیج را راه اندازی کنید، حتما تمامی منافذ و مسیر ها را بررسی کنید.
استفاده از کلاهک های ایمنی یکی از مهم ترین و بهترین روش هایی است که از جمع شدن آلاینده سمی جلوگیری می کند. از طرفی مطمئن باشید که این مسیر باز است و به دلیل ورود اجرام، پرندگان و یا لانه ساختن انواع موجودات گرفته نشده است. علاوه بر آن حتما از لوله های استاندارد در این مسیر استفاده کنید. یکی از مهم ترین مشکلاتی که ما همواره در امر تعمیرات این دستگاه ها با آن مواجه هستیم، عدم خروج حرارت و در نتیجه ایجاد مشکل در بدنه اصلی پکیج و عدم جلوگیری از فشار است.
چک کردن منظم و مداوم اجزای پکیج
در مسئله محافظت از پکیج در مقابل نوسان، یکی از مهم ترین موضوعات، جلوگیری از نقص در قطعات داخلی، سیم ها، اتصالات برد های الکتریکی و همین طور خازن، مقاومت و… است. به هر حال این سیستم نیز یک بخش کنترل کامپیوتری دارد که بر اساس زبان برنامه نویسی اسمبلی کد نویسی شده است. شبیه به سیستم الکترونیکی خودرو است و اگر عملکرد درستی نداشته باشد می تواند به دلیل ارسال دستورات اشتباه موجب نوسن برق شود. در نهایت شما باید تمامی این قطعات را هر شش ماه یک بار چک کنید.
توجه کنید که این کار را خودتان انجام ندهید. بلکه به سراغ نمایندگی های مجاز سرویس و تعمیر پکیج ها بروید. در نهایت افراد هزینه ای را باری سرویس پکیج های رادیاتور از شما می گیرند که گاهی این رقم گزاف و خارج از عرف است. در نتیجه از آن ها بخواهید که در مورد این هزینه ها و ارقام به شما فاکتور ارائه دهند. همان طور که اشاره کردیم پکیج دیواری دستگاه حساسی است که به دلیل قرار گرفتن در معرض آب و حرارت ممکن است دچار نشتی شود. در نتیجه تمامی اتصالات و راه های ارتباطی آن را با سیستم های دیگر از جمله رادیاتور را نیز چک کنید.
استفاده از محافظ برق مخصوص پکیج
محافظت از نوسان برق نه تنها در پکیج های دیواری، بلکه در تمامی دستگاه های الکترونیکی خانه و محل کار، از جمله مهم ترین مواردی است که باید به آن توجه داشته باشید. ضمن این که وجود دستگاه نوسان گیر پیش از هر چیزی می تواند از آسیب رسیدن به برد الکترونیکی و سوییچ های دستگاه جلوگیری کند. هدف بعدی ما محافظت از پکیج در مقابل نوسان می باشد. معمولاً این دستگاه به صورت خارج از برد در بازار موجود است و به شما امکانات زیادی نیز ارائه می دهد.
یکی از مهم ترین موارد که در این دستگاه ها سبب بهبود عملکرد و همین طور عدم آسیب رساندن به دستگاه پکیج می شود، کنترل محدوده ولتاژ خواهد بود. محدوده محافظ های معتبر معمولا بین 180 تا 240 ولت است. در نتیجه شما می توانید این محدوده را بر اساس دستگاه و توان آن کنترل و تنظیم کنید. حتما نوسان گیرهایی را انتخاب کنید که دارای علامت استاندارد CE ایران و اروپا هستند. ضمن این که با گارانتی عرضه می شوند و شرکت تولید کننده آن ها نیز نامی معتبر است که همه چیز را به صورت دقیق در خصوص کالا روی بسته بندی آن درج کرده است.
معمولاً این دستگاه ها دارای کلید روشن و خاموش روی بدنه، مقاومت در مقابل گرد و غبار و رطوبت، قطع کننده مدار داخلی و محافظ داخلی دما هستند. در نتیجه حتی اگر نوسان برق در سیستم خانه و ساختمان شما خیلی جدی باشد، این دستگاه ها آسیب چندانی نمی بینند.
کنترل ترانس های برق برای محافظت از پکیج در مقابل نوسان
ترانس های برق دستگاه های مصرفی هستند که ممکن است پس از مدتی استفاده و یا در اثر یک نوسان در سیستم برق شهری دچار مشکل شوند. در نتیجه اگر مقدار جریان وارده به ساختمان بیش از حد ترانس باشد، قطعاً این احتمال وجود خواهد داشت که ترانس از کار بیفتند. در نتیجه بهتر است به صورت دوره ای و هر فصل از سال یکبار، این دستگاه را به خوبی بررسی کنید.
برای این کار در زمانی که اتصال برق و کنتور وصل است از مولتی متر استفاده کنید و سعی کنید کنترل برق توسط این دستگاه را بررسی فرمایید. البته اگر با مفاهیم الکترونیک آشنایی ندارید، بهتر است که این کار را به یک متخصص بسپارید.
فرسودگی سیم های برق و اتصالات
موضوع دیگری که باید برای محافظت از پکیج در مقابل نوسان آن را در نظر داشته باشید، کنترل فرسودگی سیم ها است. بخصوص سیم هایی که به پکیج متصل می شوند. در نهایت ممکن است در اثر نشتی این سیم ها خیس شوند. اگر روکش قرص و محکمی نداشته باشند، به طبع دچار مشکل می شوند و فراموش نکنید که باید دستگاه از هر نظر چک شود و این چک شدن تا سیم و اتصال به کنتور برق و فیوز نیز پیش برود. علاوه بر آن ممکن است اتصال آب در دستگاه های پکیج دیواری با کابل ها برخورد داشته باشد، این موضوع می تواند سبب نوسان برق شود.
گاهی هم شبکه داخلی برق ساختمان شما هیچ تقصیری ندارد. بلکه مشکل از افزایش فشار بر شبکه خواهد بود. در صورتی که مدام از وسایل پرمصرف برق در خانه و یا محل کار خود استفاده می کنید. احتمالا باید نگران دستگاه پکیج دیواری باشید. محافظت از پکیج در مقابل نوسان یکی از مهم ترین موضوعاتی است که باید همواره نسبت به آن حساس بوده و سعی کنید حتما سیم های اتصال را چک کنید، از محافظ های برق استاندارد استفاده کنید و اگر شبکه برق شهری بخصوص در فصل تابستان ضعیف است، استفاده از پکیج و سیستم گرمایشی آن را متوقف کنید.
استفاده از باتری UPS و استبلایزر
محافظت از پکیج در مقابل نوسان با استفاده از باتری های یو پی اس یکی دیگر از راهکار های کلیدی است که همواره پیشنهاد می شود در ساختمان های اداری مورد استفاده قرار بگیرد. این دستگاه ها در اندازه های مختلف در بازار موجود هستند. البته کارایی این دستگاه محدود به ذخیره برق مصرفی منزل و محل کار نیست. بلکه نوسان برق را نیز اندازه می گیرد و اگر ولتاژ کم، زیاد و یا نامناسب باشد می تواند آن را تنظیم کند.
همین طور استبلایزر نیز می تواند ابزار خوبی باشد در ساختمان هایی که تعداد مشترکین برق زیاد است. شاید برای استفاه های شخصی، خرید این دو دستگاه برای شما هزینه بردار باشد. اما اگر در یک ساختمان بزرگ هستید. می توانید با خرید این دو ابزار تا 50 درصد نوسانات برق را کنترل کنید. در واقع دستگاه های محافظ برق یا همان استبلایزر در صورت بروز نوسان برق، جریان را قطع نمی کنند، بلکه آن را به ثبات می رسانند و سپس برق مصرفی را در مدار برقرار می کنند. شما می توانید این ابزار های محافظت از پکیج در مقابل نوسان را مانند یک کامپیوتر به پریز متصل کنید و بدون تخصص از آن ها استفاده کنید.