لوله کشی پکیج | لوله کشی پکیج بدون کلکتور
در گذشته سیستم گرمایشی منازل دارای بخشی به نام موتورخانه بود که برای تعمیر آن افراد باید هزینه های سنگینی را متحمل می شدند. امروزه پکیج های دیواری جایگزین سیستم های گرمایشی قدیمی شده اند که لوله کشی و تعمیرات آن ها نسبت به موتورخانه ها کم هزینه تر و ساده تر است.
پکیج های دیواری فضای کمی را اشغال می کنند و بازدهی خوبی دارند. برای ایمنی بیشتر پکیج های دیواری معمولاً یا در آشپزخانه و یا در بالکن نصب می شوند و به این صورت هوای مورد نیاز سیستم بدون هیچ خطری فراهم می شود.
در این مطلب آموزش روش ها و نقشه لوله کشی انواع پکیج بوتان ، ایران رادیاتور و غیره . هم چنین لوله کشی با کلکتور و بدون کلکتور را مورد بررسی قرار می دهیم، در ادامه با ما همراه باشید.
پکیج ها نه تنها در زمستان بلکه در تابستان نیز کاربرد دارند. با قرار دادن پکیج روی حالت تابستانی می توانید از آب گرم برخوردار شوید. زمانی که شیر آب گرم باز می شود حسگر فشار مشعل پکیج را روشن می کند و زمانی که شیر آب بشته می شود مشعل خاموش می شود.
این دستورات توسط برد کنترل الکترونیکی صادر می شود. این در حالی است که در حالت زمستانی با باز شدن شیر آب گرم، سنسور برقی مدار شوفاژ را تا زمان باز بودن شیر آب قطع می کند. پس از بستن شیر دوباره مدار آب گرم شوفاژها فعال می شود.
نکاتی مهم در سیستم لوله کشی پکیج
لوله کشی پکیج های دیواری باید با طراحی زیبا و به شکل اصولی صورت گیرد. انتخاب یک مسیر درست برای لوله کشی پکیج دیواری یکی از مهمترین مراحل لوله کشی آن است. لوله کشی باید به گونه ای انجام شود که علاوه بر حفظ زیبایی ظاهری بالاترین بازدهی را نیز داشته باشد.
اگر لوله کشی پکیج های دیواری توسط افراد غیر متخصصی که توانایی لازم برای انجام این کار را ندارند صورت گیرد باعث می شود که بعدها لوله ها دچار نشتی شوند و لازم باشد که مدام سیستم را سرویس و لوله ها را آب گیری کنید. این مسائل بسیار آزار دهنده هستند و مانع از فعالیت صحیح پکیج خواهند شد.
لوله کشی پکیج شامل لوله کشی آب سرد، آب گرم و سیستم رفت و برگشت می باشد. در طراحی لوله کشی پکیج باید کوتاهترین مسیر و کم ترین پیچ و خم برای لوله ها در نظر گرفته شود تا آب گرم بتواند به سرعت و به طور یکنواخت به تمام رادیاتورها و شیر آب برسد.
برای داغ شدن شوفاژها بهتر است که در مسیر لوله کشی از تعداد زانوی کمتری استفاده شود زیرا هر چه تعداد زانو بیشتر باشد پمپ باید با فشار بیشتری آب را پمپاژ کند و همین مسئله باعث می شود که به پمپ فشار زیادی وارد شود. به علاوه، زیاد بودن تعداد زانو برای برگشت آب به پکیج نیز مشکلاتی ایجاد می کند.
در هنگام لوله کشی پکیج و نصب رادیاتورها بهتر است آن ها را در زیر پنجره ها نصب کنید تا از تأثیر سرمایی که از طریق شیشه ها و درز پنجره ها وارد خانه می شوند بکاهند. همچنین بهتر است که جنس لوله های شوفاژ پلاستیکی باشد زیرا فشار بالای آب و گرما موجب زنگ زدن و پوسیدگی لوله های آهنی می شود. شیرهای رادیاتورها هم باید دارای درجه بندی باشند تا هنگام نیاز به گرمای کمتر یا بیشتر بتوان آن را تنظیم کرد.
هر چه متراژ لوله های استفاده شده بیشتر باشد پمپ باید با توان بیشتری کار کند پس بهتر است که متراژ لوله ها کمتر باشد. اگر بنا به دلایلی طول لوله ها زیاد شد در مسیر رفت یک پمپ کمکی تعبیه کنید تا به پمپ اصلی فشار زیادی وارد نشود.
در انجام لوله کشی پکیج دیواری بهتر است از متخصصان این حوزه کمک بگیرید تا این کار را به صورت اصولی برایتان انجام دهند و پس از نصب سیستم گرمایشی به صورت مکرر مجبور به سرویس و تعمیر کردن پکیج و لوله کشی آن نباشید.
نصب پکیج و انجام لوله کشی های مربوط به آن از خدماتی است که متخصصان شرکت تکنیک سرویس پارس به مشتریان ارائه می دهند. در صورت نیاز می توانید با کارشناسان مربوطه ارتباط برقرار کنید و برای لوله کشی پکیج خود از آن ها کمک بگیرید.
معرفی انواع لوله کشی پکیج
لوله کشی پکیج های دیواری به شیوه های مختلف انجام می شود که هر کدام خصوصیات خاص خود را دارند و برای مکان های مختلفی مناسب هستند. این شیوه ها عبارتند از لوله کشی مختلط، لوله کشی با برگشت مستقیم، لوله کشی با کلکتور، لوله کشی با برگشت معکوس و سیستم تک لوله ای.
لوله کشی مختلط
در این نوع لوله کشی، لوله ها هم در کف زمین و هم در سقف کاذب قرار داده می شوند. در سیستم لوله کشی مختلط قسمتی از لوله ها به صورت مستقیم و قسمتی از آن ها به صورت معکوس لوله کشی می شوند. در این سیستم مجموعه طول لوله برگشت و لوله رفت و همچنین میزان افت فشار در طول این لوها باهم برابر نیست.
لوله کشی با برگشت مستقیم
سیستم لوله کشی با برگشت مستقیم برای خانه های کوچک بسیار مناسب است. در این نوع لوله کشی آبی که از سیستم بر می گردد مستقیماً وارد لوله برگشت می شود و با توجه به این که در این نوع لوله کشی طول لوله های رفت و برگشت نسبتاً کم است افت فشار کمی در طول مسیر رخ می دهد.
در این نوع لوله کشی استفاده از زانویی در مسیر برگشت الزامی است زیرا سبب اعتدال سیستم لوله کشی می شود. مصالحی که برای این نوع لوله کشی به کار می روند تقریباً ارزان هستند و برای لوله کشی رادیاتورها در آپارتمان های کوچک و دستگاه های دارای افت فشار نابرابر و سیستم های باز و بسته مناسب می باشد.
سیستم لوله کشی با برگشت معکوس
این نوع لوله کشی بیشتر در ساختمان ها به کار برده می شود و برای دستگاه هایی است که دارای افتفشار برابر باشند. نحوه عملکرد این سیستم به این شکل است که آب برگشتی از سیستم گرمایشی در جهت حرکت آبی که در لوله های رفت جریان دارد وارد لوله بازگشت می شود. در این نوع لوله کشی مجموع طول لوله های رفت و برگشت با هم برابر می باشد.
سیستم لوله کشی با کلکتور
کلکتور یک وسیله میله ای شکل است که دارای تعدادی انشعاب است. دو طرف کلکتور باز است و شیرهای رفت و برگشت به صورت جداگانه به کلکتورهای مجزا وصل می شوند.
نحوه کارکرد کلکتور این است که آب ورودی از یک سمت کلکتور وارد می شود و از طریق سیستم ها وارد سیستم می گردد، سپس، در مسیر برگشت هم آب از طریق شیرها وارد کلکتور می شود و توسط لوله بازگشت به پکیج باز می گردد.
در این نوع لوله کشی برای هر طبقه، هر واحد و هر رادیاتور یک لوله برگشت و یک لوله رفت تعبیه می شود که توسط کلکتور انشعابات مورد نیاز ایجاد می گردد.
سیستم تک لوله ای
در این نوع لوله کشی که یکی از شیوه های صحیح لوله کشی شوفاژ است فقط یک لوله وظیفه وارد کردن و بازگرداندن آب سیستم گرمایشی را برعهده دارد. یعنی همان لوله ای که آب را از پکیج به طرف رادیاتورها می برد وظیفه بازگرداندن آب به منبع حرارت یعنی مخزن پکیج را نیز برعهده دارد.
اگر در نحوه لوله کشی پکیج خطایی رخ دهد و یا از طرحی و لوله های نامناسب برای لوله کشی استفاده شود علاوه بر نازیبا شدن محیط عملکرد اصلی پکیج دچار مشکل می شود و نمی تواند به درستی کار خود را انجام دهد.
آن چه که مورد توسط متخصصان ما مورد توجه است دقت و سرعت در لوله کشی و نصب پکیج است تا سیستم شما علاوه بر زیبایی بازدهی بالایی نیز داشته باشد.