روش تیز کردن تیغه چرخ گوشت
تیز کردن تیغه چرخ گوشت : آیا تیغه های چرخ گوشت شما نیز کند شده است؟ چرخ گوشت یکی از وسایل پرمصرف در آشپزخانه به شمار میرود که به وسیله آن فرایند پخت و پز آسانتر و راحتتر صورت میگیرد. امروزه اهمیت چرخ گوشت بر کسی پوشیده نیست و چرخ گوشت جز یکی از وسایل اصلی مورد نیاز برای عرضه کنندگان مواد غذایی و گوشت به شمار میرود.
با توجه به این که امروزه همه کارها ماشینی شده و کمتر کاری است که به صورت دستی در منازل انجام شود، بنابراین افراد برای چرخ کردن و خرد کردن گوشت نیز ترجیح میدهند که از چرخ گوشت استفاده نمایند. البته گوشت چرخ کرده به صورت آماده در بازار نیز وجود دارد؛ اما معمولاً به خاطر عدم رعایت موارد بهداشتی، بیشتر مردم ترجیح میدهند که گوشت چرخ کرده مصرفی خانه خود را خودشان به وسیله چرخ گوشت تامین نمایند.
چرخ گوشتها در انواع مختلفی ساخته میشوند که از جمله مهمترین آنها میتوان به چرخ گوشت رومیزی، چرخ گوشت صنعتی، چرخ گوشت ایستاده و چرخ گوشت خانگی اشاره کرد. این وسیله پرکاربرد و مهم در بین مردم گاهی اوقات به علت عدم استفاده درست از آن و یا استفاده زیاد و طولانی مدت دچار مشکلاتی از قبیل کند شدن تیغههای چرخنده میشود که اگر تیغههای چرخ گوشت کند شود، طبیعی است که در عملکرد آن تاثیر منفی میگذارد، زیرا تیغههای کند توانایی خرد کردن و ریز کردن گوشت را نخواهند داشت و باعث میشوند گوشت له شود و خراب گردد.
در این مواقع باید هرچه زودتر اقدام به تیز کردن تیغههای چرخ گوشت نمایید، روند تیز کردن تیغههای چرخ گوشت روند بسیار سادهای است و به راحتی توسط مصرف کننده چرخ گوشت در منزل قابل انجام است، برای تیز کردن تیغه چرخ گوشت لازم است مراحلی را طی کنید که در ادامه این مراحل را برای شما توضیح خواهیم داد.
مرکز تخصصی تکنیک سرویس پارس خدمات نصب و تعمیرات لوازم خانگی ازجمله تعمیر چرخ گوشت ، تعمیر لباسشویی ، تعمیر یخچال ، تعمیر جاروبرقی ، تعمیر ظرفشویی ، تعمیر قهوه ساز و … را با گارانتی تعمیرات و ضمانت کیفیت انجام کار ارائه می دهد. جهت سفارش خدمات با شماره های 09337788989 – 02166175744 تماس بگیرید و یا از طریق فرم داخل سایت اقدام نمایید.
روش های تیز کردن تیغه چرخ گوشت
در ادامه روش های تیز کردن تیغه های چرخ گوشت را در هشت گام ساده به شما خواهیم آموخت.
-
انتخاب یک مکان برای قرار دادن چرخ گوشت
وقتی که تیغه های چرخ گوشت شما کند شده است و قصد دارید آن را تیز نمایید، اولین اقدامی که باید بکنید این است که آن را در یک محل مناسب قرار دهید که این محل باید اطراف آن باز باشد، صاف و مسطح باشد و روی آن مانعی وجود نداشته باشد و نیز ایمن و خارج از دسترس کودکان باشد، بهتر است که زیر دستگاه یک سینی و پارچه قرار دهید تا از به وجود آمده کثیفیهای احتمالی جلوگیری شود، سپس باید آیینه را بر روی زمین بخوابانید.
-
جدا کردن قطعات چرخ گوشت جهت تیز کردن تیغه آن
برای تیز کردن تیغه بدیهی است که لازم است قطعات چرخ گوشت و تیغه آن از هم جدا شود، که جدا کردن قطعات چرخ گوشت کار چندان دشواری نیست و به راحتی انجام میگیرد و فقط باید نکات ایمنی آن رعایت گردد، برای مثال حتماً باید قبل از اقدام به جدا کردن قطعات چرخ گوشت جریان برق را قطع کنید و کابل چرخ گوشت را از پریز خارج نمایید، در این مرحله جهت آموزش باز کردن قطعات چرخ گوشت و جدا کردن آنها از یکدیگر لازم است ابتدا یک آشنایی جزئی با قطعات چرخ گوشت و کارکرد آنها داشته باشید، به طور کلی چرخ گوشتهای خانگی از دو قسمت اصلی موتور و بدنه ساخته شدهاند که قسمت بدنه خود شامل چند قطعه دیگر میباشد.
- موتور چرخ گوشت: طبیعتاً اصلیترین و مهمترین قطعه در اکثر لوازم خانگی موتور آن میباشد، چرخ گوشت هم از این قاعده مستثنا نیست، در هنگام جدا کردن قطعات جهت تیز کردن تیغه باید مواظب باشید که آسیبی به این قطعه وارد نشود، زیرا وارد شدن آسیب به آن میتواند، منجر به عدم عملکرد درست آن شود و اگر این قطعه به خوبی کار نکند، عملا چرخ گوشت بدون استفاده خواهد شد، یکی از موااردی که به شدن میتواند خراب شدن موتور چرخ گوشت و سوختن آن را تسهیل کند استفاده از چرخ گوشت برای چرخ کردن و خرد کردن پیاز، سیب زمینی و … است.
- مخزن چرخ گوشت: مخزن یا محفظه چرخ گوشت یکی از قطعات مهم چرخ گوشت است که به گلویی وصل میشود و با دهانه بزرگی که دارد گوشت را به داخل گلویی وارد میکند، جنس این محفظه از آهن است و باید با استفاده از گوشت کوب مخصوص چرخ گوشت، قطعات گوشت را وارد این قطعه کنید، دقت کنید که تکههای گوشتی که وارد این قسمت میشود، نباید زیاد درشت باشد، زیرا باعث میشود که به موتور فشار وارد شود و طول عمر مفید آن را کاهش دهد.
- چرخ دنده: در داخل جعبه چرخ دنده یک قطعه پلاستیکی به نام چرخ دنده موجود میباشد که میتواند باعث شود سرعت گشتاور موتور بالا رفته و یا سرعت دستگاه پایین آید، محل قرار گرفتن چرخ دنده درون میله حلزونی میباشد و زمانی که دستگاه برای مدت طولانی روشن بماند، میله فلزی حلزونی داغ میشود و کم کم از چرخ دنده فاصله میگیرد، در این مواقع باید دستگاه را خاموش کنید تا مقداری استراحت کند.
- شبکه چرخ گوشت: شبکه چرخ گوشت یک قطعهای است که دارای سوراخهای هم اندازه میباشد و باعث میشود گوشتی که در مراحل قبل ریز شده است، از این سوراخ ها به صورت چرخ شده خارج گردد، این قطعه نیز از آهن است که در دو مدل ریز و درشت موجود است. نحوه قرار دادن این قطعه در دستگاه بسیار مهم است و باید دقیقا بر روی تیغه دستگاه بسته شود در غیر این صورت امکان چرخ شدن گوشت توسط چرخ گوشت وجود نخواهد داشت.
- تیغه چرخ گوشت: حتما تا به حال تیغههای به کار رفته در چرخ گوشت را مشاهده کردهاید که به صورت سه پر و یا چهار پر میباشند، جنس و کیفیت این تیغهها در کیفیت گوشت چرخ شده بسیار تاثیرگذار است، چرا که کار اصلی چرخ گوشت توسط این تیغهها صورت میگیرد.
- طوقه و چرخ گوشت: طوقه چرخ گوشت یک قطعه فلزی است که در قسمت جلوی شبکه نصب میشود و باعث میشود قطعات داخلی چرخ گوشت به صورت محکم به هم وصل شوند و تیغه و شبکهها در حین کار کردن از محل خود خارج نشوند، شکل طوقه شبیه به پیچ میباشد.
- میله حلزونی یا هدایت کننده فلزی: میله حلزونی یا فلزی در داخل گلویی چرخ گوشت تعبیه میشود و وظیفه آن هدایت کردن گوشت وارد شده به دستگاه به سمت تیغه چرخ گوشت میباشد، به علت ساختار مارپیچی که این قطعه دارد، به آن میله حلزونی یا مارپیچی گفته میشود.
حال که با قطعات آشنایی پیدا کردید، میتوانید محل هر یک را تشخیص دهید و جهت تکمیل فرآیند تیز کردن تیغه باید قطعات را از هم جدا نمایید، برای آموزش بهتر نحوه جدا کردن قطعات چرخ گوشت از یکدیگر میتوانید، از دفترچه راهنمای چرخ گوشت خود کمک بگیرید، که متناسب با نوع و برند، نحوه جدا کردن آن را به خوبی آموزش میدهد، حتماً هنگام جدا کردن قطعات از دستکش استفاده کنید تا از بریدن دست و وارد کردن آسیب به آن جلوگیری کنید، همچنین مواظب باشید که پیچهایی که از دستگاه باز میکنید گم نشود، جهت این امر بهتر است یک ظرف در کنار خود داشته باشد و پیچهایی را که باز میکنید در آن قرار دهید تا از گم شدن آن جلوگیری شود.
-
تمیز کردن قطعات
بعد از این که قطعات را از یکدیگر جدا کردید، طبیعی است که این قطعات حاوی مقادیری گوشت یا چربی باشد و یا گریس و روغن به آن چسبیده باشد، بنابراین در این مرحله لازم است این مواد زائد را به وسیله یک پارچه تمیز از روی قطعات بزدایید و در صورت امکان قطعههایی که به آب حساسیت ندارند را شستشو دهید.
-
جهت تیز کردن تیغه، قرار دادن آیینه
در این مرحله لازم است که شما آیینهای را روی سطح صاف و مسطح قرار دهید، دقت کنید که سطح حتماً باید صاف و هموار باشد در غیر این صورت ممکن است آیینه شکسته شود، یا هنگام تیز کردن احساس راحتی نداشته باشید، سپس از یک کاغذ سمباده بر روی آینده استفاده کنید، کاغذ سمبادهای که از آن استفاده میکنید باید با اندازه شیشه متناسب باشد، در غیر این صورت استفاده از آن بر روی شیشه کار سختی خواهد بود.
-
چک کردن میزان تیز یا کند بودن تیغه
قبل از شروع به تیز کردن تیغه لازم است که مقدار تیزی آن را بررسی کنید، این کار را به این علت باید انجام دهید که متوجه شوید چه مقدار به تیز کردن آن نیاز دارید، برای بررسی کردن این مورد میتوانید از یک تکه کاغذ یا پارچه استفاده کنید.
-
شروع فرایند تیزکردن تیغه چرخ گوشت
در این مرحله که مرحله اصلی تیز کردن تیغه چرغ گوشت میباشد، باید تیغه را در زاویه ۴۵ درجه نسبت به سطح آیینه یا شیشه نگه دارید و سپس تیغه را بر روی سطح آیینه سمباده کنید، بررسی کنید که لبهها حتما در تماس با کاغذ سنباده قرار داشته باشد، برای این که میزان تیزی را بیشتر کنید، باید روند مالیدن سمباده روی تیغه را ادامه دهید و تا زمانی این کار را انجام دهید که یک سایه براق بر روی لبه به وجود بیاید و همچنین در حین کار کردن میتوانید هر چند دقیقه یکبار توقف کنید و میزان تیز شدن تیغه را بررسی کنید و اگر مقدار دلخواه و مورد رضایت شما بود کار سمباده کشیدن را تمام کنید.
-
گام هفتم، تمیز کردن اطراف
بعد از تمام شدن پروسه تیز کردن تیغه مکانی که در آن این کار را انجام دادید را تمیز کنید، زیرا ممکن است یک سری ضایعات گوشی و یا آب در آن جا وجود داشته باشد، بنابرای لازم است جهت جمع نشدن میکروب و ایجاد مشکلات دیگر محلی که در آن فرآیند تیز کردن را انجام دادید با دقت تمیز نمائید.
-
گام هشتم، نصب قطعات
در مرحله آخر لازم است که قطعات چرخ گوشت را دوباره به هم وصل کنید، برای این کار باید قسمتهایی که جدا کردید را به همان ترتیبی که باز گردید به جای خود برگردانید، نحوه بستن قطعات چرخ گوشت به این صورت است که ابتدا باید میله مارپیچ یا حلزونی را درون محفظه مخزن چرخ گوشت قرار دهید، بعد از آن نیاز است که تیغه دستگاه به درستی در انتهای میله حلزونی قرار گیرد، این تیغه باید به گونهای داخل دستگاه قرار داده شود که قسمت تیز آن به سمت بیرون باشد، سپس باید شبکه چرخ گوشت بر روی تیغه نصب شود و لبههای اضافی که در اطراف آن وجود دارد دقیقاً در محل تعیین شده در محفظه چرخ گوشت قرار گیرد.
بعد از این که این قطعات را نصب کردید، باید طوقه چرخ گوشت را که شبیه یک پیچ بزرگ است، بر روی همه این قطعات نصب کنید و سپس آن را در جهتی بپیچید که طوقه محکم شود، سپس محفظه دستگاه را به همراه قطعاتی که در آن قرار دادهاید، در مکانی از دستگاه که جایگاه مخزن است، قرار دهید و آن را محکم نمایید، در پایان نیز سینی چرخ گوشت را در قسمت بالای مخزن قرار دهید، اگر چرخ گوشت شما قطعه سوسیس ساز نیز دارد، باید برای جایگذاری آن باید شبکه چرخ گوشت جدا کرده و به جای آن قطعه سوسیس ساز را قرار دهید و سپس طوقه را محکم کنید، در هنگام انجام تمام این مراحل چرخ گوشت باید خاموش و از پریز جدا باشد.
سخن پایانی: در بعضی مواقع بنا به دلایلی ممکن است چرخ گوشت شما به خوبی قادر نباشد که گوشت را چرخ کنند، در این مواقع ممکن است فکر کنید که چرخ گوشت شما خراب شده است، در صورتی که در اکثر مواقع علت آن کند شدن تیغه چرخ گوشت است که به راحتی و بدون هیچ هزینهای این مشکل قابل رفع خواهد بود، بنابراین هنگام مواجه شدن با اختلال در عملکرد چرخ گوشت و له کردن گوشت توسط چرخ گوشت، ابتدا تیغههای آن را بررسی کنید و در صورت مشاهده کند بودن با استفاده از مراحلی که در بالا اشاره کردیم، میتوانید به راحتی آن را تیز نمایید.
مرکز تخصصی تکنیک سرویس پارس علاوه بر نصب و تعمیرات لوازم خانگی ، خدمات اجرا و تعمیرات تاسیسات ساختمانی نظیر لوله کشی ساختمان ، تعمیر پکیج ، تعمیر کولر گازی ، تعمیر رادیاتور ، نصب پکیج ، گرمایش از کف و … را با تضمین کیفیت انجام کار و استفاده از قطعات اورجینال ارائه می دهد. برای درخواست خدمات با شماره های 09337788989 – 02166175744 تماس بگیرید و یا از طریق فرم داخل سایت اقدام نمایید تا کارشناسان ما در سریعترین زمان ممکن با شما تماس بگیرند.
یک ساعت توضیح واسه سمباده زدن اول میگفتی
سلام و ممنون از لطف و راهنمایی کارشناس محترم