قطعات ماشین لباسشویی
با وجود این که اغلب لوازم برقی خانگی ساده و مطمئن هستند اما ماشین لباسشویی یکی از لوازم برقی پیچیده با تعداد زیادی قطعه است که احتمالاً اگر زمانی به ناچار درگیر نصب یا تعمیر آن بشوید احتمالاً سردرگم خواهید شد. برای این که اطلاعات بیشتری درباره ماشین لباسشویی خود به دست آورید این مقاله را مطالعه کنید.
در ادامه به معرفی قطعات ماشین لباسشویی و تعریف مختصری راجع به چگونگی کار کردن آن می پردازیم. با وجود این که هر ماشین لباسشویی دارای قابلیت ها و ساختار خاص خود است اما بیشتر قطعات اصلی در میان آن ها مشترک است. در این مطلب به بررسی معرفی کامل اجزا و قطعات ماشین های لباسشویی ایرانی و خارجی می پردازیم.
تیم متخصص تکنیک سرویس پارس ارائه دهنده خدمات نصب و تعمیرات انواع لوازم خانگی از جمله نصب و تعمیر لباسشویی برندهای مختلف ، نصب و تعمیر ظرفشویی ، تعمیر جاروبرقی ، تعمیر یخچال و … با گارانتی تعمیرات و ضمانت کیفیت انجام کار می باشد. برای درخواست خدمات مورد نظر خود از طریق شماره های 09337788989 / 02166175744 و یا فرم موجود در سایت اقدام نمایید.
معرفی اجزای ماشین لباسشویی
-
پمپ آب لباسشویی
این پمپ آب را در داخل ماشین لباسشویی به گردش در می آورد. فعالیت پمپ آب در دو جهت است. این پمپ ابتدا آب را در سراسر ماشین لباسشویی به گردش در می آورد تا چرخه شست و شو تکمیل شود. سپس، پمپ آب کثیف موجود در مخزن را در چرخه خشک کن به طرف بیرون هدایت می کند.
-
مخزن شستشو
دیگ یا مخزن شست و شو قسمتی از ماشین لباسشویی است که لباس های کثیف خود را داخل آن می اندازید و می چرخد. مخزن معمولاً دارای دو قسمت داخلی و خارجی است. قسمت داخلی مخزن شست و شو همان قسمتی است که شما لابس های خود را داخل آن قرار می دهید. قسمت بیرونی مخزن پوششی است که از نشت آب به داخل سیستم ماشین و رسیدن آب و صابون به سایر قطعات جلوگیری می کند. قسمت داخلی مخزن دارای منافذ فراوانی است که به آب اجازه ورود و خروج می دهند.
-
شیر ورودی آب
این شیر به صورت هوشمند تعیین می کند که چقدر آب باید وارد مخزن شست و شو شود. میزان آب ورودی به نوع چرخه انتخابی و میزان وزن لباس های داخل دیگ دارد. این شیر الکتریکی در نزدیکی ورودی آب قرار گرفته است.
-
موتور ماشین لباسشویی
موتور ماشین لباسشویی باعث می شود که دیگ برای شستن لباس ها بچرخد. موتور با چرخاندن دیگ شست و شو به مخلوط شدن آب و مواد شوینده و حرکت آنها در لابه لای لباس ها کمک می کند. این موتورها دارای دو سرعت متفاوت هستند که یک سرعت مخصوص چرخهی شست و شو است و سرعت دیگری که دور تند است مخصوص چرخه خشک کن می باشد.
-
سوئیچ پاور (روشن/ خاموش)
در لباسشویی های قدیمی دکمه پاور در قسمت جلویی بدنه نصب شده بود و پس از تنظیم تعداد دورهای شست و شو با فشردن این دکمه فعالیت ماشین شروع می شد. این کلید در ماشین های لباسشویی جدید به صورت لمسی است و معمولاً روی نمایشگر دیجیتالی قرار دارد.
-
میکرو سوئیچ
بعد از تنظیم کردن ماشین لباسشویی و انتخاب چرخهی مورد نظر باید دکمهی پاور ماشین را فشار دهید. برای این که ماشین لباسشویی شروع به کار کند لازم است که درب آن به طور کامل بسته شده باشد. وظیفهی میکرو سوئیچ این است که در صورت بسته نشدن درب به شیر ورودی آب برق رسانی نمی کند و در نتیجه آب داخل مخزن پر نمی شود. در حقیقت میکرو سوئیچ یک قفل ایمنی است که از فعالیت ماشین لباسشویی در زمانی که درب آن باز است جلوگیری می کند.
تکنیک سرویس پارس امتیاز نمایندگی تعمیرات لباسشویی سامسونگ ، تعمیرات لباسشویی آبسال ، تعمیرات لباسشویی ال جی و سایر برندهای این دستگاه را داراست. تعمیرکاران این مرکز تعمیر این برندها را بصورت ویژه آموزش دیده اند و خدمات خود را با ارائه ضمانت انجام می دهند.
-
المنت (هیتر)
ممکن است شستن لباس ها با آب سرد آن ها را به اندازه دلخواه ما تمیز نکند به همین دلیل یک ماشین لباسشویی باید برای گرم کردن آب باید به قطعهی خاصی مجهز باشد. المنت یا هیتر قطعه ای است که مسئولیت گرم کردن آب را در داخل ماشین لباسشویی برعهده دارد. از نظر ساختمان، این المنت با المنت آبگرمکن برقی شباهت زیادی دارد. محل قرار گرفتن المنت زیر مخزن اصلی لباسشویی است.
-
هیدروستات لباسشویی
معمولاً در ماشین های لباسشویی از دو نوع هیدروستات استفاده می شود، هیدروستات سه فیش و هیدروستات شش فیش. وظیفه هیدروستات این است که سطح آب ورودی به ماشین لباسشویی را تنظیم کند. هیدروستات توسط یک شلنگ به محفظه فشار در قسمت تحتانی دیگ شست و شو متصل می شود. زمانی که آب وارد مخزن می شود هوای داخل این شلنگ فشرده می شود و زمانی که فشار هوا به حد خاصی رسید هیدروستات به شیر ورودی فرمان قطع آب را می دهد. تنظیمات هیدروستات باید متناسب با ارتفاع و میزان فشار آب محل سکونت شما انجام شود در غیر این صورت برای شما مشکلاتی را به وجود می آورد.
-
ترموستات ماشین لباسشویی
به طور کلی ترموستات وظیفه کنترل دما را به عهده دارد. زمانی که به هیتر برق رسانی می شود شروع می کند به گرم شدن تا دمای آب را به حد مطلوب برساند. وقتی که دما به میزان تنظیم شده برسد ترموستات آن را تشخیص می دهد و باعث می شود که از برق رسانی به هیتر جلوگیری شود. به این صورت با قطع و وصل کردن برق هیتر ترموستات بر دمای آب نظارت می کند.
-
تایمر
قسمت اصلی که اجرا کننده برنامه های ماشین لباسشویی است تایمر آن است. تایمر تعیین می کند که هر یک از قطعات از قبیل شیر برقی، پمپ، موتور، المنت و غیره در چه محدوده زمانی فعالیت کنند. تایمر ماشین لباسشویی از دو بخش اصلی تشکیل شده استیعنی موتور تایمر و جعبهی اتصالات. وظیفه ی موتور تایمر این است که میدان مغناطیسی لازم را برای به چرخش در آوردن چرخ دنده ها و شافت اصلی ایجاد کند. لباسشویی های جدید از تایمر مکانیکی استفاده نمی کنند. در داخل ماشین های لباسشویی جدید برد الکترونیکی نصب شده است.
برد الکترونیکی در حقیقت مانند مغز ماشین است که وظیفه کنترل سایر قسمت های ماشین را برعهده دارد. به این ترتیب اگر هر گونه مشکلی در عملکرد برد الکترونیکی به وجود بیاید کل اجزا دچار اختلال و ناهماهنگی می شوند.
-
لاستیک دور درب ماشین لباسشویی
یکی دیگر از اجزای مهم ماشین لباسشویی لاستیک دور درب آن است که فضای خالی بین ماشین و درب را پر می کند. این لاستیک مانع از ایجاد سر و صدا و لرژش شدید دستگاه هنگام شست و شو و خشک کن می شود، از نشتی آب به بیرون از ماشین جلوگیری می کند و از آسیب رسیدن به شیشهی درب در هنگام لرزش های شدید ماشین لباسشویی جلوگیری می کند.
-
کاسه نمد ماشین های لباسشویی
کاسه نمد نوعی واشر آهنی پلاستیک دار است که معمولاً برای آب بندی به کار می رود و از نشت آب به بیرون جلوگیری می کند. محل قرار گرفتن کاسه نمد روی شفت، کنار بلبرینگ و پولی بزرگ است.
-
پولی ماشین های لباسشویی
پولی یکی از قطعاتی است که مسئول انتقال نیرو بین محرک و متحرکی است که از همدیگر فاصله دارند. پولی توانایی تغییر دادن سرعت را نیز دارد. ماشین لباسشویی دارای دو پولی است: پولی کوچک که روی محور الکتروموتور تعبیه شده است و پولی بزرگ.
-
تسمه لباسشویی
تسمه قطعه ای است که موتور را به دیگ شست و شو متصل می کند و باعث چرخیدن آن در حین شست و شو می شود. وظیفهی تسمه این است که انرژی موتور را از دو پولی که در میان آن ها قرار گرفته است انتقال بدهد.
ماشین لباسشویی چگونه کار می کند؟
وارد شدن آب در ماشین لباسشویی به همراه مواد شوینده و وارد شدن در چرخه های مختلف شست و شو باعث تمیز شدن لباس ها و پارچه های مختلف می گردد.
مواد شوینده پس از مخلوط شدن از طریق لوله های متصل به آن وارد دیگ لباسشویی شده و محفظه لباسشویی از آب پر می گردد.
پس از آن دیگ شروع به چرخیدن کرده و لباس ها آب را جذب می نمایند با توجه به برنامه تنظیم شده برای شست و شوی انواع لباس ها آب تا حد معینی در دیگ وارد می شود و پس از پر شدن، آب توسط هیتر تا دمای مناسب گرم می شود و موتور توسط نیروی چرخشی ساعتگرد و پاد ساعتگردی که تولید می کند موجب تمیز شدن لباس ها می گردد.
چرخه های مختلف ماشین لباسشویی
ماشین های لباسشویی دارای سه چرخه شست و شو، آبکشی و چرخش می باشند که در ادامه به معرفی این چرخه ها پرداخته شده است.
- چرخه شست و شو: این چرخه شامل اضافه کردن آب و شوینده به لباسشویی می باشد. با ورود آب فرایند شست و ششو آغاز شده و محفظه لباسشویی پر از آب می گردد. پس از جذب آب توسط لباس ها دمای آب توسط هیتر تنظیم شده و چرخش ها در دو جهت مخالف صورت می گیرد.
- چرخه آبگیری یا آبکشی: پس از اتمام چرخه شست و شو تایمر فرمان تخلیه آب را به پمپ تخلیه می دهد و آب کثیف از دستگاه خارج می گردد و آب سرد وارد دستگاه شده تا لباس ها آبکشی شوند. بار دیگر آب و کف موجود در دیگ تخلیه شده و برق پمپ تخلیه قطع می گردد. مدت به هم خوردن لباس ها در آب سرد در هنگام آبکشی بستگی به نوع برنامه تنظیم شده توسط شما در ابتدای کار دارد و ممکن است برای جنس های مختلف پارچه مدت زمان آبکشی متغیر باشد.
- چرخه چرخش: پس از اتمام آبکشی ماشین لباسشویی لباس ها را مرتب کرده و توزیع آنها را در دیگ لباسشویی به صورت متعادل در می آورد. چرا که در سرعت های بالای لباسشویی در صورتی که لباس ها دارای تعادل در توزیع نباشند امکان ایجاد لرزش و صدا در لباسشویی وجود خواهد داشت که می تواند باعث خرابی دستگاه شما گردد. در انتها پمپ خشک کن دستگاه روشن شده و آب اضافی لباس ها گرفته می شود.
مطالب ارائه شده در بالا آگاهی شما در رابطه با نحوه کار کردن ماشین لباسشویی و قطعات لباسشویی افزایش داده و باعث می شود تا برای کار کردن با دستگاه اطلاعات بیشتری داشته و در صورت بروز خرابی و مشکل بتوانید اقدامات مناسبی را انجام دهید.
علاوه بر نصب و تعمیرات لوازم خانگی سایر خدمات تکنیک سرویس پارس شامل اجرا و تعمیرات تاسیسات ساختمانی نظیر تعمیر پکیج ، لوله کشی ساختمان و … می باشد. از طریق شماره تلفن های 09337788989 / 02166175744 می توانید با متخصصین این مرکز تماس گرفته و سفارش خود را ثبت نمایید.