چرا ماشین لباسشویی آبگیری نمیکند و چگونه آن را برطرف کنیم؟
شاید تا به امروز برایتان پیش آمده باشد که ماشین لباسشوییتان آبگیری نکند ؛ به فکر فرو بروید که علت نیامدن آب داخل ماشین لباسشویی چه میتواند باشد ؛ یا این مشکل را چگونه میتوانید برطرف کنید فکر کنید هنگامی که با سبد لباسهای کثیف سراغ ماشین لباسشویی تا میروید اما بعد از گذاشتن لباس ها داخل ماشین لباسشویی و روشن کردن ماشین، متوجه میشوید که آبگیری نکردن ماشین لباسشویی به صورت کند میباشد و یا حتی آبگیری صورت نمیگیرد.در این مقاله به بررسی دلایل آبگیری نکردن ماشین لباسشویی می پردازیم.
خدمات نصب و تعمیر لباسشویی سامسونگ و دیگر برند برای تعمیر لباسشویی و دیگر لوازم خانگی نظیر نصب و تعمیر ظرفشویی ، تعمیر یخچال ، تعمیر چرخ گوشت ، تعمیر جاروبرقی و …. در مرکز تخصصی تعمیرات لوازم خانگی “تکنیک سرویس پارس” با گارانتی تعمیرات و ضمانت استفاده از قطعات اورجینال هر برند انجام می شود. راههای ارتباطی با ما از طریق شماره های 09337788989 / 02166175744 و یا پرکردن فرم داخل سایت می باشد.
علت آبگیری نکردن لباسشویی
امروزه ماشین لباسشویی یکی از لوازم برقی پرکاربرد در زندگی روزمره محسوب میشود ؛ ماشین لباس شویی کار شستن لباسها را انجام میدهد؛ در صورتی که ماشین لباسشویی خراب شود و یا ایرادی پیدا کند قادر به شستن لباس ها نیست و شما مجبور میشوید که کار شستن لباسها را خودتان انجام دهید که این کار به بسیار سخت و مشکل به نظر میرسد. یکی از مشکلاتی که میتواند کار با ماشین لباسشویی را مختل کند آبگیری نکردن درست آن میباشد. نیامدن آب داخل ماشین میتواند علت های مختلفی داشته باشد هنگامی که از آبگیری نکردن ماشین لباسشویی مطلع شدید میتوانید با روش هایی که در ادامه بیان میکنیم جهت برطرف کردن مشکل اقدام فرمایید.
صافی ها و شیلنگ ماشین لباسشویی
آبگیری ماشین لباسشویی به وسیله شیلنگهای لاستیکی که برای تامین آب، به شیرهای آب شهری وصل میشوند انجام میشود و گاهی طول آنها میتواند به دو یا سه متر برسد در انتهای این شلنگها در محل اتصال آنها به شیر صافیهای کوچک قرار دارد که با باعث جلوگیری از ورود رسوبات و موادی که در آن وجود دارد به داخل دستگاه و شیر برقی میشود؛ به همین علت است که اولین موردی که پس از مشاهده عدم آبگیری باید بررسی شود شیلنگهای تامین کننده آب و فیلترها و صافیها میباشد وجود ترک، پیچ خوردگی و یا گیر کردن جسم خارجی داخل شیلنگ تامین آب نیز میتواند باعث بروز عدم آبگیری شود صافیها نیز پس از نشست رسوبات بر روی آن میتواند از ورود آب به ماشین لباسشویی جلوگیری کند و یا مقدار آب کمتری را از خود عبور دهد؛ برای رفع این مشکل ابتدا از باز بودن شیر آب اطمینان حاصل نمایید پس از آن موارد بالا را بررسی کنید برای عیبیابی شیلنگها میتوانید آنها را باز نموده و یک سر آن را داخل یک سطل قرار دهید و تا شدت آب عبوری را بررسی کنید اگر مشکل از شیلنگ و صافی بود میتوانید جهت تعویض آنها اقدام بفرمایید.
شیر تامین آب خانگی
یکی دیگر از دلایلی که ممکن است باعث نیامدن آب داخل ماشین لباسشویی شود ، وجود مشکل در شیر آب خانگی میباشد ؛ شما باید ابتدا از باز بودن شیر مطمئن شده و در صورتی که به مسدود بودن بودن شیر شک دارید به تعویض آن اقدام کنید.
شیر برقی ماشین لباسشویی
مهمترین قطعه که باعث بروز مشکلات مربوط به آب گیری لباسشویی میشود شیر برقی و یا شیر ورودی میباشد در صورتی که شیر ورودی آب که در پشت لباسشویی قراردارد خراب باشد ؛ ممکن است دستگاه به کندی پر از آب شده و یا اصلاً پر نشود مشکل در این قطعه میتواند باعث آبگیری بسیار زیاد ماشین لباسشویی شود این شیر علاوه بر احتیاج به ولتاژ مناسب به فشار کافی آب نیز برای عملکرد درست احتیاج دارد. اگر از وجوددفشار آب مناسب پشت شیر مطمئن شدید از تامین برق آن نیز باید مطمئن شوید؛ این کار به کمک مولتیمتر و اندازه گیری ولتاژ سلولیتها امکان پذیر است. اندازه گیری ولتاژ باید در حین کار دستگاه و در مرحله آبگیری انجام شود؛ انجام این کار به دلیل داشتن خطرات برق گرفتگی بهتر است توسط یک تعمیرکار کاربلد و ماهر صورت بگیرد و در صورتی که ولتاژ شیر برقی لباسشویی مناسب بود، معیوب بودن خود شیر میتواند علت ایجاد مشکل باشد و باید توسط تعمیر کار عوض شود اگر ولتاژ به شیر ورودی آب نمی رسد در آن زمان باید قطعات شیر برقی کنترل را بررسی نمود .شیر برقی توسط برد الکترونیکی و سوئیچ فشاری کنترل میشود به همین علت در صورتی که برق به شیر نرسد امکان دارد ایرادی از یکی از قطعات این شیر باشد.
سوئیچ سطح آب
سوئیچ سطح آب که یک سوئیچ فشاری نیز میباشد ولتاژ برق ورودی به شیر برقی را کنترل میکند. یعنی جریان از تایمر یا برد الکترونیکی به سوئیچ فشار و از سوئیچ فشار به شیربرقی میرسد. و پس از رسیدن میزان آب در سبد لباسشویی به مقدار مناسب ، سوئیچ فشار جریان را از شیر برقی قطع کرده و آبگیری را متوقف میکند و پس از آن جریان به موتور هدایت میشود و مرحله چرخش آغاز میگردد؛ در صورتی که سوئیچ فشار مشکل داشته باشد امکان دارد قبل از رسیدن آب به مقدار مناسب جریان را از شیر برقی قطع کرده و یا از همان ابتدا این کار را انجام دهد، که در این حالت باید تعویض شود ؛ بررسی سلامت سوئیچ توسط مولتیمتر انجام شده که این کار تخصصی بوده و باید توسط تعمیرکار انجام شود.
فشار آب
شیر برقی لباسشویی برای عملکرد صحیح خود به حداقل فشار آب احتیاج دارد ؛ به همین علت کم بودن فشار آب آشپزخانه در برخی موارد مانندمنازل آپارتمانی ،میتواند باعث بروز مشکل شده و این موضوع میتواند باعث نیامدن آب داخل ماشین لباسشویی بشود.
کثیف بودن جاپودری ماشین لباسشویی
آب وارد شده پس از رد شدن از شیر برقی ، به جاپودری رسیده و از آنجا به حالت اسپری یا شبیه به دوش حمام وارد جاپودری میشود؛ اگر این سوراخها کثیف شود، فشار آب به داخل جاپودری بسیار کم و یا قطع میشود. برای حل این مشکل میتوانید جاپودری را خارج کرده و با یک فرچه داخل مخزن اصلی جاپودری ماشین لباسشویی را تمیز کنید.
اشکال در سیم کشی ماشین لباسشویی
تمام قطعاتی که مربوط به آبگیری ماشین لباسشویی میباشد؛ مانند شیر برقی ،هیدرو استات ،سنسور سلکتور و …به وسیله سیم کشی از مسیرهای مشخص به برد الکترونیک متصل میشود ؛ هرگونه اتصالی و قطع شدن در مسیر سیم کشی لباسشویی باعث میشود که قطعات عمل آبگیری را به درستی انجام ندهد. خرابی سوکتهای متصل به قطعات ذکر شده باعث میشود تا جریان برق به درستی منتقل نشده و عمل آبگیری انجام نشود. انجام عملیات یابی سیم کشی توسط افراد فاقد تجربه بسیار خطرناک بوده و باعث خرابی بیشتر ماشین لباسشویی می۹_ بسته بودن فیلتر ورودی ماشین لباسشویی در تمام ماشین لباسشوییها ابتدای شیر برقی ماشین لباسشویی یک فیلتر نصب شده و فیلتر دیگر در قسمت جلو و پایین دستگاه نصب میشود این فیلتر ها از ورود آشغال و رسوبات اضافه آب به داخل ماشین لباسشویی جلوگیری میکنند ؛ به مرور زمان فیلترهای ماشین لباسشویی مسدود میشوند ؛ چک کردن همیشگی و تمیز کردن هردو فیلتر باعث میشود که طول عمر ماشین لباسشویی زیاد شده و از سرویسدهی و تعمیر ماشین لباسشویی بینیاز شوید.
برای تمیز کردن فیلتر پشتی ماشین لباسشویی ابتدا از متصل نبودن دستگاه به برق مطمئن شوید و سپس هر دو شیر ورودی آب را بسته و لوله های آب سرد و گرم را از هم جدا کنید؛ صفحه فیلتر را ازورودی شیر آب جدا کرده میتوانید با سرکه سفید یا شویندههای سطوح آهکی آنرا تمیز کنید. برای تمیز کردن فیلتر جلویی دستگاه میتوانید درب پایین دستگاه را باز کرده ، فیلتر را به سمت چپ و سپس به صورت افقی به بیرون کشیده و بعد از تمیز کردن فیلتر آن را سرجایش قرار بدهید.
جمع بندی
آبگیری نکردن ماشین لباسشویی و یا کند آبگیری کردن آن میتواند دلایل متعددی داشته باشد؛ گاهی اوقات افراد فراموش میکنند شیر ورودی آب را باز کنند ؛ یکی از دلایلی که ماشین لباسشویی نمیتواند آبگیری کند بسته بودن شیر آب میباشد و شما برای اولین مرحله با بررسی کردن باز بودن شیر آب میتوانید مشکل را به همین راحتی و آسانی حل کنید. برای بررسی کردن آن در اولین مرحله برای تعمیر ماشین لباسشویی، باید شیر آب ورودی را چک کرده و برای اینکه اطمینان پیدا کنید آن سالم است یک سطل آب را زیرا آن قرار داده و فشار آب را در آن اندازهگیری کنید اگر سالم بود در مرحله بعدی باید شلنگ ها را چک کنید تا دچار پیچ خوردگی نشده باشد اگر مشکل از شیرها بود آنها را تعویض کرده و اگر مشکل از آنها نبود در مرحله سوم آبگیری نکردن ماشین لباسشویی باید شیربرقی و فیلترها چک بشود؛ باید ماشین لباسشویی را باز کرده و برق مستقیم را به شیر برقی وصل کنید؛ اگر آب از آن عبور کرد میفهمید که ایراد شیر برقی نبوده و باید فیلترهای آن را چک کنید؛ در صورتی که فیلتر ها کثیف باشد آنها را تمیز کرده و به این صورت میتوانید علت آبگیری نکردن ماشین لباسشویی را حل کنید اگر شیر برقی و فیلترها سالم بود؛ در مرحله بعدی مشکل آبگیری نکردن ماشین لباسشویی روسوب گرفتن جاپودری آن میباشد و برای برطرف کردن آن باید جاپودری را خارج کرده و از ماشین لباسشویی جدا کنید و قسمت بالای آن را با استفاده از فرچه شستشو داد و تمیز کنید و در این صورت مشکل ماشین لباسشویی شما حل میشود.
تکنیک سرویس پارس همچنین خدمات اجرا و تعمیر تاسیسات ساختمانی از جمله لوله کشی ساختمان ، تعمیر پکیج ، تعمیر کولر گازی و … را توسط تکنسین های مجرب و آموزش دیده ارائه می دهد. شماره های 09337788989 / 02166175744 تماس با ما می باشد.
مقالات مرتبط: