بهترین روش لوله کشی شوفاژ و رادیاتور
لوله کشی شوفاژ یکی از مراحل ضروری و لازم برای نصب و راه اندازی آن به شمار می رود. به عبارت دیگر، یکی از پیش نیاز های مهم برای استفاده از مزایای شوفاژ، فرآیند لوله کشی مناسب و مطلوب می باشد. لوله کشی ها باید به گونه ای باشند که علاوه بر برخورداری از جذابیت ظاهری، راندمان و بازده بهینه شوفاژ را نیز به همراه داشته باشند. در این مقاله قصد داریم تا در مورد انواع روش های لوله کشی شوفاژ و رادیاتور صحبت کنیم.
فیلم بهترین روش لوله کشی شوفاژ و رادیاتور
روش های مختلف لوله کشی شوفاژ و رادیاتور
لوله کشی شوفاژ و رادیاتور به روش های مختلفی انجام می پذیرد. در ادامه قصد داریم تا انواع روش های لوله کشی شوفاژ را معرفی نماییم.
-
لوله کشی با لوله های فلزی
در لوله کشی با استفاده از لوله های فلزی، لوله ها در کف ساختمان خوابانده شده و به صورت رفت و برگشتی قرار خواهند گرفت. در واقع لوله ای از دستگاه حرارت مرکزی همانند پکیج به طرف هر شوفاژ کشیده شده و لوله ای دیگر آب برگشتی از شوفاژ ها را به سمت پکیج انتقال می دهد.
-
لوله کشی کلکتوری با لوله های پلیمری
لوله کشی شوفاژ با استفاده از لوله های پلیمری به دو صورت ترکیبی با لوله های پنج لایه و به صورت سنتی صورت می شود. در روش های سنتی، لوله اصلی در سایزهای 20، 25 یا 32 بوده و مطابق با متراژ ساختمان و تعداد رادیاتور ها، به صورت موازی و در مسیر های رفت و برگشت از پکیج یا موتورخانه مرکزی قرار می گیرند. در این روش برای این که برای هر رادیاتور لوله انشعابی بگیریم، باید از لوله ای استفاده کنیم که با سایز لوله اصلی متفاوت است. برای این منظور معمولا از لوله های 20 سانتی متری استفاده می شود.
لوله کشی شوفاژ با استفاده از لوله پلیمری همانند لوله کشی پکیج می تواند به دو شکل لوله کشی روکار و لوله کشی توکار انجام بپذیرد.
ابزاری که برای لوله کشی پکیج با لوله های پلیمری نیاز می باشد، دستگاه پرس لوله است.
-
لوله کشی شوفاژ با لوله پلیمری به روش روکار
در این حالت از لوله کشی با لوله های پلیمری، لوله های رفت و برگشت در قسمت پایین سطح دیوار و از روی دیوار کشیده خواهند شد. در این روش لوله کشی بهتر است که لوله های سفید را با استفاده از بست های متوالی مهار کرد. دلیل این کار این است که این لوله ها به خاطر انتقال آب گرم پس از گذشت مدت زمانی دچار نوسانات طولی وعرضی می شوند و بایستی با بست زنی این نوسانات را کنترل نمود.
-
لوله کشی شوفاژ با لوله پلیمری به روش تو کار
در صورتی که قصد انجام لوله کشی برای شوفاژ خود به صورت تو کار را دارید، به این نکته توجه نمایید که به کندن کف ساختمان نیاز است. به همین سبب است که پیشنهاد می شود تنها هنگامی که ساختمان شما در حال باز سازی است، از این روش لوله کشی استفاده کنید.
در نظر گرفتن این نکته ضروری است که به دلیل جنس پلیمری لوله ها، نباید با ملات سیمان پوشانده شوند زیرا این کار موجب می شود که حالت لوله تغییر کند و همچنین راندمان استفاده از آن افزایش یابد.
در این روش لوله ها به صورت موازی و در مسیر رفت به سمت شوفاژها و برگشت به طرف منبع آب گرم قرار خواهند گرفت.
-
لوله کشی شوفاژ با لوله های پنج لایه
در این شیوه از لوله کشی شوفاژ، بعد از این که جعبه کلکتور در مکانی تاریک نصب شد، از لوله اصلی انشعابی گرفته که آب را به داخل کلکتور می رساند. با وصل کردن این لوله به منبع حرارتی، پس از آن آب به کلکتور باز خواهد گشت. حال امکان این وجود دارد که در طول ساختمان به سمت هر دستگاه شوفاژ یک انشعاب با استفاده از لوله های پنج لایه داشته باشیم.
توجه به این نکته ضروری است که در صورتی که از لوله کشی کلکتوری همراه با لوله های پنج لایه برای لوله کشی شوفاژ استفاده شود، می شود که لوله های شوفاژ را به صورت زیر سقفی به رادیاتورها رساند.
لوله کشی شوفاژ و رادیاتور
با توضیحاتی که گفته شد می توان دریافت که لوله های پنج لایه مناسب ترین لوله هستند. همچنین در لوله کشی شوفاژ می توان به شکل ترکیبی از لوله پنج لایه و لوله های پلیمری استفاده کرد.
معایب لوله کشی شوفاژ با لوله های فلزی
معایب لوله کشی شوفاژ عبارت اند از:
- زنگ زدگی و اکسید شدن لوله ها: به دلیل آن که لوله های شوفاژ موظف به هدایت آب گرم و سرد هستند، به مرور زمان و پس از مدتی دچار زنگ خوردگی و اکسیداسیون شده واین امر سبب وقفه در انتقالات آب خواهد شد. ای زنگ خوردگی و اکسیداسیون ممکن است گاهی به حدی برسد که شاهد مسدودی لوله ها شویم.
- وزن بالا: این لوله ها به دلیل این که از فلز تشکیل شده اند دارای وزن زیادی هستند که نمی شود از آن چشم پوشی کرد.
- وجود رسوبات: در لوله های فلزی ما شاهد رسوبات بیشتری خواهیم بود.
- عدم انعطاف پذیری
مزایای لوله کشی شوفاژ با استفاده از لوله های پلیمری
مزایای لوله کشی شوفاژ با لوله های پلیمری عبارت اند از:
- وزن کم: این لوله ها به خاطر جنسی که دارا هستند، دارای وزن کمی می باشند.
- نصب آسان: این لوله ها شیوه نصب راحتی دارند.
- عدم رسوب گرفتن و زنگ زدگی: برخلاف لوله های فلزی که زنگ می زنند و دچار رسوب گرفتگی می شوند، لوله های پلیمری نه دچار رسوب می شوند و نه زنگ میزنند.
- انعطاف پذیری بالا: به دلیل این که این لوله ها از پلیمر ساخته شده اند، از انعطاف پذیری بالایی برخوردار هستند.
معایب لوله کشی شوفاژ با استفاده از لوله های پلیمری
با وجود مزایا این لوله ها دارای معایبی نیز هستند. این معایب عبارت اند از:
- احتمال سوراخ شدن لوله ها به راحتی با برخورد اجسام نوک تیز
- این لوله ها دمای کمی را می توانند تحمل کنند و امکان بروز انبساطات طولی و عرضی به خاطر دما در آن ها وجود دارد.
- لوله های پلیمری در عبور اکسیژن از سطح لوله به خارج مقاومت کمی دارند.
مزایای لوله کشی شوفاژ با استفاده از لوله های پنج لایه
- نصب سریع و سریع لوله
- قیمت مناسب
- حذف شدن تعدادی از اتصالات
- قدرت انعطاف پذیری بالا
- مقاومت بالا در برابر گرما
- عدم رسوب پذیری، زنگ زدگی و پوسیدگی
- عدم تغییر شکل در برابر گرما و حرارت