تعمیرات لوازم خانگی|قطعات اصل|گارانتی|تکنیک سرویس پارس
نحوه تمیز کردن چرخ گوشت

نحوه تمیز کردن چرخ گوشت

تمیز کردن چرخ گوشت : چرخ گوشت یکی از دستگاه های موجود در آشپزخانه هاست که برای تبدیل قطعات درشت گوشت به قطعات ریز و چرخ شده مورد استفاده قرار می گیرد. انسان ها از گذشته برای تامین غذای خود پس از شکار حیوانات ابزاری را ابداع می کردند که بتواند گوشت را به قطعات کوچکتر در آورد. به مرور زمان تنوع غذایی گسترش یافت و افراد به فکر له کردن و چرخ کردن گوشت افتادند و در ابتدا با استفاده از هاون، گوشت را کوبیده و به پخت غذاهای متنوع می پرداختند. رفته رفته چرخ گوشت های دستی اختراع شد که با چرخاندن دسته ای که در آن قرار داشت گوشت به حالت چرخ شده در می آمد و به منظور طبخ غذاهای مختلف مورد استفاده قرار می گرفت.

تعمیر چرخ گوشت

امروزه انواع جدید و متنوعی از چرخ گوشت ها تولید و وارد بازار شده است که در زمانی کوتاه و بدون هیچ دردسری می توان به چرخ کردن انواع گوشت پرداخت. اما بسیاری از افراد به دلیل این که تمیز کردن قطعات چرخ گوشت کمی مشکل می باشد ترجیح می دهند گوشت چرخ کرده را به صورت آماده خریداری نمایند. ما در این مطلب به این که چگونه تیغه و پنجره چرخ گوشت را تمیز کنیم پرداخته ایم تا این افراد بتوانند به راحتی از چرخ گوشت های خانگی استفاده کرده و انواع گوشت ها را چرخ نمایند.

حتما مشاهده کرده اید که پس از استفاده از چرخ گوشت قسمت تیغه و پنجره آن پر از چربی و قطعات کوچک گوشت شده و تمیز کردنشان سخت می باشد. در ابتدا به توضیحاتی در رابطه با قطعاتی مانند تیغه و پنجره و سایر قطعات چرخ گوشت می دهیم و در ادامه نحوه درست تمیز کردن آنها را بیان می کنیم.

تکنیک سرویس پارس مرکز تخصصی نصب و تعمیرات لوازم خانگی مختلف نظیر تعمیر چرخ گوشت ، تعمیر لباسشویی ، تعمیر یخچال و دیگر لوازم خانگی با ارائه گارانتی تعمیرات و تضمین کیفیت انجام کار و استفاده از قطعات اصل در تهران می باشد. جهت سفارش خدمات از طریق شماره های 09337788989 – 02166175744 اقدام نمایید.

معرفی قطعات چرخ گوشت

تنوع چرخ گوشت ها در بازار بسیار زیاد است و شرکت های مختلف داخلی و خارجی به تولید انواع چرخ گوشت با امکانات جانبی مختلف می پردازند امروزه اکثر چرخ گوشت ها دارای قابلیت سوسیس ساز نیز می باشند و گوشت پس چرخ شدن در قالب مخصوصی که در دستگاه وجود دارد به شکل سوسیس خارج شده و می توان از سوسیس خانگی سالم استفاده نمود.

تمیز کردن چرخ گوشت

با وجود تنوع زیادی که برای چرخ گوشت ها وجود دارد اما قطعات اصلی به کار رفته در آنها با هم تفاوتی نداشته و اساس کار در همه چرخ گوشت ها یکسان می باشد. در ادامه به قطعات اصلی این دستگاه اشاره شده است:

  • موتور چرخ گوشت: موتور اصلی ترین قسمت دستگاه چرخ گوشت بوده که در صورت خرابی آن، دستگاه کلا از کار افتاده و استفاده ای نخواهد داشت. البته موتورهای چرخ گوشت زیاد قوی نبوده و نیاز است برای طول عمر بیشتر دستگاه به طور مداوم از آن استفاده نکرده و 15 دقیقه ای یک بار دستگاه را خاموش کرده و به موتور استراحت دهید. برای مراقبت از موتور دستگاه نباید مواد غذایی مانند پیاز و سیب زمینی را با دستگاه چرخ نمایید چرا که آب این مواد می تواند وارد موتور شده و به آن آسیب برساند.
  • مخزن چرخ گوشت: محفظه چرخ گوشت از یک گلویی تشکیل شده که گوشت قطعه قطعه شده را باید از طریق دهانه وارد محفظه یا مخزن چرخ گوشت که ورودی آن گلویی می باشد نمایید. جنس مخزن چرخ گوشت را از آهن انتخاب می کنند و در برندهای خوب چرخ گوشت این فلز کاملا ضد زنگ بوده و در طولانی مدت دچار آسیب نمی شود. برای هدایت کردن گوشت به داخل گلویی باید از گوشت کوب مخصوص چرخ گوشت استفاده نمود.
  • چرخ دنده: در داخل جعبه چرخ دنده قطعه ای به نام چرخ دنده وجود دارد که باعث می شود سرعت گشتاور موتور دستگاه در حین چرخ کردن افزایش یابد. جنس چرخ دنده چرخ گوشت از پلاستیک بوده و به مرور زمان و استفاده مداوم از چرخ گوشت میله فلزی هدایت کننده که در داخل دستگاه قرار دارد گرم شده و کم کم از چرخ دنده فاصله بگیرد که این مسئله باعث می شود در هنگام استفاده از چرخ گوشت صدای بلندی و آزاردهنده ای به گوش برسد. همچنین فاصله گرفتن چرخ دنده از میله فلزی باعث می شود که گوشت ها به شکل له شده از دستگاه خارج گردند.
  • شبکه چرخ گوشت: شبکه قطعه ای مهم در چرخ گوشت می باشد که باعث می شود گوشت ها به شکلی منظم و چرخ شده از دستگاه خارج گردند. این قطعه نیز آهنی بوده و برای نصب آن بر روی دستگاه باید دقت بسیاری نمود. شبکه چرخ گوشت در دو نوع ریز و درشت بر روی دستگاه موجود می باشد که با توجه به اندازه ای که نیاز دارید می توانید هر یک را مورد استفاده قرار دهید. تمیز کردن این قطعه کمی مشکل بوده و نیاز به رعایت نکاتی دارد.

تمیز کننده شبکه چرخ گوشت

  • حلزونی یا میله هدایت کننده چرخ گوشت: میله هدایت کننده همانطور که از نامش پیداست وظیفه دارد تا گوشت را به سمت تیغه چرخ گوشت هدایت نماید. مکان این میله در داخل حلزونی بوده و جنس آن فلزی می باشد. شکل میله هدایت کننده مانند حلزون مارپیچی بوده و در انتهای ان یک واشر وجود دارد. قرار گرفتن درست فلزی در سر جای خود توسط این قطعه انجام می گیرد.
  • تیغه چرخ گوشت: تیغه های چرخ گوشت به صورت سه پر یا چهار پر می باشند و توسط لبه های تیزی که دارند گوشت را به قطعات کوچک تبدیل می کنند. در هنگام نصب تیغه ها باید دقت زیادی نمود و آن را در جهت صحیح قرار دارد چرا که در صورتی که لباه تیز تیغه درست قرار نگیرد امکان چرخ شدن گوشت وجود نداشته و گوشت له می شود.
  • طوقه چرخ گوشت: طوقه قطعه ای فلزی است که باعث می شود شبکه، تیغه و حلزونی به صورت محکم در سر جای خود قرار گیرند. طوقه را در قسمت جلویی چرخ گوشت می توان مشاهده کرد که از جنس فلز بوده و باید محکم چرخانده شود تا قطعات در حین کار کردن دستگاه از یکدیگرر جدا نگردند.
  • سینی چرخ گوشت: در بالاترین قسمت چرخ گوشت، سینی قرار دارد که معمولا از جنس پلاستیک بوده و قطعات گوشت در آن قرار گرفته و یکی یکی توسط هاون دستگاه به داخل دستگاه هدایت می شوند.

تمیز کردن تیغه و پنجره چرخ گوشت

شستشوی چرخ گوشت دارای دردسرهای زیادی می باشد و به همین دلیل است که بسیاری از افراد از چرخ گوشت های خانگی برای چرخ کردن گوشت استفاده نمی کنند. به علت چربی زیادی که در گوشت وجود دارد این چربی ها به قطعات داخلی چرخ گوشت چسبیده و به راحتی تمیز نمی شوند. این تمیز کردن به ویژه در تیغه و پنجره چرخ گوشت بسیار دشوارتر بوده و نیاز به کار بیشتری دارد.

تمیز کردن تیغه و پنجره چرخ گوشت

همانطور که می دانید قطعه پنجره چرخ گوشت دارای سوراخ های بسیار ریزی می باشد که تکه های گوشت و چربی در این سوراخ ها نفوذ کرده و راه این سوراخ ها را مسدود می کنند.

مهم ترین نکته ای که در استفاده از چرخ گوشت وجود دارد این است که پس از انجام عملیات چرخ کردن، بلافاصله دستگاه را از برق کشیده و قطعات آن را جدا نمایید. در ابتدا تکه هایی از گوشت که درشت تر بوده و توسط دستگاه چرخ نشده اند و یا گوشت های رشته مانندی که به دور حلزونی پیچیده شده اند را با دقت جدا نمایید.

در ادامه مقداری از مایع شوینده درون ظرفی از آب داغ ریخته و قطعات دستگاه را درون آن قرار دهید تا چربی ها و گوشت های موجود در سوراخ های پنجره چرخ گوشت، کم کم از آن خارج شوند. پس از این مدت زمانی از خیس خوردن قطعات گذشت آنها را از محلول شوینده و آب خارج نموده و با استفاده از اسکاچ به شست و شوی آنها بپردازید.

بسیاری از افراد برای تمیز کردن قطعات چرخ گوشت از فرچه های کوچک استفاده می کنند. با آغشته کردن این فرچه ها به مایع شوینده به راحتی چربی های داخل پنجره چرخ گوشت تمیز می گردند. استفاده از خلال دندان و اب گرم نیز برای بیرون اوردن تکه های گوشت و چربی از داخل پنجره ترفندی کاربردی می باشد.

نکته ای که برای تمیز کردن چرخ گوشت وجود دارد استفاده از تکه ای نان پس از پایان چرخ کردن گوشت می باشد. زمانی که تکه ای نان درون چرخ گوشت قرار داده می شود، دستگاه نان را چرخ کرده و به همراه آن تکه های باقی مانده از گوشت را نیز از دستگاه خارج می نماید.

نکات مهم در استفاده از چرخ گوشت

با رعایت یک سری نکات ساده می توان طول عمر دستگاه خود را بالاتر برد و از خراب شدن زود هنگام آن جلوگیری کرد.

نکته مهمی که در هنگام استفاده از چرخ گوشت باید رعایت شود خرد کردن گوشت به قطعات کوچک و سپس قرار دادن آنها در چرخ گوشت می باشد. چرا که قطعات بزرگ گوشت باعث می شوند تا به موتور دستگاه فشار زیادی وارد شده و موتور سریع تر خراب شود.

نیاز است تا بلافاصله پس از اتمام کار، قطعات چرخ گوشت را به دقت شسته به گونه ای که هیچ گونه چربی و گوشتی به قطعات دستگاه به ویژه تیغه چرخ گوشت باقی نماند. کثیف بودن تیغه دستگاه باعث کند شدن آن به مرور زمان می گردد.

خرد کردن سبزیجات و پیاز و سیب زمینی با چرخ گوشت کاری بسیار اشتباه می باشد چرا که آب این مواد غذایی وارد موتور دستگاه شده و به سوختن موتور منجر می گردد. بهتر است این مواد را با استفاده از دستگاه های دیگری مانند غذاساز خرد نمایید.

در صورتی که مشاهده می کنید گوشت های شما درون چرخ گوشت له می گردند نیاز است تیغه دستگاه را بررسی کرده و در صورت کند شدن آن را با ابزارهای مناسب تیز نموده و یا یک تیغه جدید را خریداری نمایید.

روشن گذاشتن چرخ گوشت بدون آن که درون آن گوشتی باشد کاری بسیار اشتباه بوده و باعث بالا رفتن دور موتور دستگاه شده و منجر به خراب شدن قطعات آن می گردد.

در پایان نیاز است تا این نکته را یادآور شد که نکات ایمنی را در هنگام استفاده از چرخ گوشت رعایت نموده و برای قرار دادن گوشت به درون دستگاه حتما از گوشت کوب مخصوص آن استفاده کرده به هیچ عنوان از دست خود برای انجام این کار استفاده ننمایید. در هنگام باز کردن قطعات دقت کنید که حتما دستگاه از برق جدا شده باشد چرا که متصل بودن به پریز برق و باز کردن قطعات می تواند منجر به برق گرفتگی گردد.

علاوه بر خدمات نصب و تعمیرات لوازم خانگی ، تکنیک سرویس پارس خدمات تعمیر و اجرای تاسیسات ساختمانی نظیر لوله کشی ساختمان ، تعمیر رادیاتور ، گرمایش از کف و … را با تضمین کیفیت انجام کار ارائه می دهد. سفارش خدمات از طریق شماره های 09337788989 / 02166175744 و فرم داخل سایت امکانپذیر است.

5/5 - (1 امتیاز)
مقالات مشابه: علت های مختلف خامه ندادن قهوه ساز + راه حل علت های مختلف روشن نشدن آبمیوه گیری علائم و علت خرابی برد ماکروفر روش تیز کردن تیغه چرخ گوشت
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
یا تماس بگیرین:
هر کجای استان تهران که هستین
خدمات تکنیک سرویس پارس در کنار شماست
نقشه تهران
WeCreativez WhatsApp Support
شما میتوانید درخواست تعمیرات خود را از طریق واتس اپ برای انجام تعمیر به شرکت ارسال نمایید
کمتر از چند دقیقه پاسخ خواهیم داد