آموزش نحوه تعویض بلبرینگ ماشین لباسشویی و علت خراب شدن آن
بلبرینگ ماشین لباسشویی یکی از قطعات مهم تشکیل دهنده این دستگاه است که به چرخیدن مخزن شست و شو کمک می کند. بلبرینگ با نام یاتاقان نیز شناخته می شود.
محور چرخشی دیگ شست و شو از داخل بلبرینگ های ساچمه ای سه نظامه عبور می کند تا دیگ شست و شو بتواند به راحتی بچرخد. معمولاً خراب شدن بلبرینگ ماشین لباسشویی باعث می شود که دستگاه صداهایی بلند و غیر عادی تولید کند.
به این ترتیب زمانی که لباسشویی شما صداهای غیر عادی تولید می کند یکی از قطعاتی که عملکرد و سالم بودنش باید بررسی شود بلبرینگ متصل به دیگ شست و شو است.
هنگام مواجه شدن با این مشکل باید با متخصصان تعمیرات ماشین لباسشویی تماس بگیرید و بخواهید که دستگاه را عیب یابی کنند و اگر لازم است بلبرینگ را نیز تعویض کنند.
بلبرینگ ها در اندازه ها و مدل های مختلفی ساخته می شوند. انواع برینگ هایی (Bearing) که در ماشین لباسشویی به کار برده می شوند عبارتند از : برینگ هایی که قسمت غلتان آن ها رولی است و رولبرینگ نامیده می شوند و برینگ هایی که جزء غلتان آن ها ساچمه ای است و بلبرینگ نامیده می شوند.
از بلبرینگ ها به علت اصطکاک کمی که دارند برای فعالیت لباسشویی در قدرت پایین و سرعت بالا استفاده می شود. بلبرینگ های استاندارد ماشین لباسشویی از نوع شیار عمیق هستند و روی آن ها یک عدد چهار رقمی حک شده است که اولین عدد آن 6 است.
این کد نشان دهند ه بلبرینگ های شیار عمیق است. توجه داشته باشید که تعویض بلبرینگ کار سخت و حساسی است و به همین دلیل است که باید توسط افراد متخصص انجام گیرد.
در ادامه بررسی می کنیم که چه عواملی باعث خراب شدن بلبرینگ ماشین لباسشویی می شوند و برای جلوگیری از خرابی بلبرینگ باید چه کارهایی انجام دهیم. سپس نحوه تعویض بلبرینگ انواع ماشین لباسشویی های سامسونگ، ال جی، ميديا و غیره را توضیح می دهیم.
تکنیک سرویس پارس مرکز تخصصی تعمیر لباسشویی و همچنین تعمیرات دیگر لوازم برقی و آشپزخانه از جمله تعمیر جاروبرقی ، تعمیر ظرفشویی ، تعمیر یخچال و … در تهران می باشد که تمامی خدمات خود را با تضمین کیفیت و هزینه مصوب اتحادیه ارائه می دهد. برای سفارش خدمات مورد نظر خود با شماره های 09337788989 / 02166175744 تماس بگیرید.
علت خرابی بلبرینگ ماشین لباسشویی چیست؟
بلبرینگ ماشین لباسشویی به سه دلیل خراب و فرسوده می شود. اولین علت استفاده مکرر و زیاد از ماشین لباسشویی است.
با توجه به این که بلبرینگ در چرخش آسان مخزن شست و شو نقش دارد در اثر استفاده مکرر از ماشین لباسشویی و چرخش مداوم مخزن شست و شو فرسوده می گردد.
اگر مقدار زیادی لباس برای شستن دارید باید بدانید که هرگز نباید بلافاصله بعد از اتمام یک دوره شست و شو ماشین لباسشویی را پر کنید و چرخه دیگری را راه اندازی کنید. استفاده مکرر از ماشین لباسشویی باعث فرسایش و خوردگی بلبرینگ، خراب شدن کاسه نمد و نفوذ آب به شفت و بلبرینگ ها می شود.
برای جلوگیری از به وجود آمدن این گونه مشکلات بهتر است که هر زمان تعداد کمی از لباس هایتان کثیف شد آن ها را بشویید تا روی هم جمع نشوند و حجمشان زیاد شود.
بعد از هر بار استفاده از ماشین لباسشویی حتماً باید حداقل 4 ساعت به آن استراحت بدهید تا بلبرینگ، شفت و قطعات مکانیکی دیگر ماشین لباسشویی خشک شوند، سپس دوباره مورد استفاده قرار گیرند.
دومین عاملی که می تواند باعث خرابی بلبرینگ شود پر کردن بیش از اندازه مخزن شست و شوی ماشین لباسشویی است. مخزن شست و شو نباید زیاد سنگین شود زیرا در این صورت چرخش برای آن دشوارتر می گردد و به بلبرینگ فشار بیشتری وارد می شود.
وارد شدن فشار بیشتر باعث خرابی و فرسایش زود هنگام بلبرینگ می شود. روی هر ماشین لباسشویی نوشته شده است که وزن لباس های خشکی که می توانند در داخل لباسشویی قرار داده شوند چه قدر است.
علاوه بر این سعی کنید از حداکثر ظرفیت ماشین برای شست و شوی لباس ها استفاده نکنید، برای مثال اگر ظرفیت لباسشویی 7 کیلو است شما حداکثر پنج و نیم الی شش کیلو لباس داخل آن قرار دهید.
سومین علت خرابی بلبرینگ شستن پتو و حوله است. ماشین های لباسشویی برای شستن انواع لباس ها طراحی شده اند و با شستن این گونه وسایل سازگار نیستند.
زمانی که لباسشویی آب گیری می کند پتو یا حوله مقدار زیادی آب را جذب می کنند و بسیار سنگین می شوند. از طرفی، با چرخش دیگ شست و شو در یک قسمت جمع می شوند و موجب نامتعادل شدن وزن وارد شده بر آن می شوند.
این مسئله به بلبرینگ فشار می آوردن و باعث خراب شدن آن می گردد. سنگین شدن بیش از حد دیگ شست و شو می تواند باعث شکستن سه نظام و شفت دیگ نیز بشود.
برای جلوگیری از خرابی بلبرینگ چه اقداماتی انجام دهیم؟
- همان طور که گفته شد باید بعد از هر بار شست و شو حداقل 4 ساعت به ماشین لباسشویی خود استراحت بدهید.
- دفترچه راهنما یا برچسب روی ماشین لباسشویی را بخوانید تا بفهمید حداکثر ظرفیت آن چقدر است. هرگز بیش از توان ماشین لباسشویی خود در داخل آن لباس قرار ندهید.
- از شستن پتو و حوله با ماشین لباسشویی بپرهیزید.
- ماشین لباسشویی خود را به صورت سالانه توسط متخصص سرویس کنید تا تمامی مشکلات جزئی آن به موقع و قبل از تبدیل شدن به مشکلات بزرگتر برطرف شوند.
آموزش نحوه تعویض کردن بلبرینگ ماشین لباسشویی
قبل از انجام هر کاری از خاموش بودن ماشین لباسشویی اطمینان حاصل کنید و از دستکش مناسب استفاده کنید تا دستتان در حین کار آسب نبیند. تعویض کردن بلبرینگ طی چند مرحله انجام می شود که در ادامه توضیح داده شده است.
-
باز کردن کنترل پنل
ابتدا باید پنل بالای ماشین لباسشویی باز شود. سپس کشوی مواد شوینده را بیرون آورید و سپس کنترل پنل را که توسط چند پیچ به لباسشویی وصل شده است باز کنید. اگر مجبور هستید که اتصال ماژول را قطع کنید، یک عکس بگیرید تا بعداً نحوه اتصال آن را فراموش نکنید. دقت کنید که باید بدانید هر پیچ باز شده دقیقاً برای کدام قسمت است.
-
جدا کردن صفحه ضربه گیر کنترل پنل
معمولاً در لباسشویی ها یک صفحه ضربه گیر وجود دارد که توسط چهار پیچ به پنل جلویی متصل شده است. پیچ ها را باز کنید و این پنل را جدا کنید.
-
باز کردن پنل جلویی
برای باز کردن پنل جلویی ابتدا باید آب بندی را جدا کنید. این قسمت دارای یک فنر و تعدادی نگهدارنده است که نحوه جدا کردنشان بسته به نوع و مدل لباسشویی کمی متفاوت است. با برداشتن این قسمت ها می توانید قفل داخلی را ببینید و آن را باز کنید. اکنون می توانید پنل جلوی لباسشویی را کلاً جدا کنید.
-
جدا کردن محفظه مواد شوینده
کشوی مواد شوینده را بیرون بکشید، سپس با استفاده از انبردست سینی مواد شوینده را که روی لوله هدایت کننده مواد شوینده قرار دارد جدا کنید و بیرون آورید.
-
باز کردن آب بندی مخزن شست و شو
قبل از بیرون آوردن درام از نحوه اتصال آن عکس بگیرید تا چگونگی اتصال سیم ها به آن را فراموش نکنید. مهره نگه دارنده درام را باز کنید. فقط بعد از باز کردن کل گیچ می توانید وارد مهره شوید و آب بندی را آزاد کنید.
-
باز کردن سامپ
در این مرحله باید سامپ را از وان بیرون بکشید. با استفاده از لوله تخلیه آب موجود در محل را تخلیه کنید و تا حد ممکن مکان را خشک کنید. در این مرحله ممکن است کمی آب نشتی کند پس آمادگی لازم را داشته باشید. لوله فشار را از کنار وان بردارید، یک عدد پیچ اتصال دهنده را باز کنید و سامپ را جدا کنید.
- جدا کردن لاستیک درب لباسشویی
لاستیک دور درب لباسشویی از یک طرف با تسمه و فنر بزرگ به بدنه لباسشویی و محل تماس با درب نصب شده است و از طرف دیگر به دیگ متصل شده است.لاستیک لباسشویی را جدا کنید و پیچ تسمه را که به دیگ متصل است باز کنید. اکنون می توانید لاستیک را کلاً بیرون بیاورید.
-
باز کردن المنت گرمایی لباسشویی
برای باز کردن المنت گرمایی باید سیم های متصل به آن را جدا کنید، در نتیجه قبل از جدا سازی اتصالات عکسی تهیه کنید که بتوانید سیم را دوباره به همان شکل به المنت وصل کنید.
- جدا کردن پنل عقبی، تسمه و فولی
ابتدا باید پنل عقبی را باز کنید تا بتوانید تسمه متصل به دیگ و موتور را ببینید. تسمه را بچرخانید و از محورش جدا کنید. اکنون نوبت به فولی می رسد. پیچ فولی را باز کنید و فولی را با دقت بیرون بکشید.
-
جدا کردن موتور ماشین لباسشویی
قبل از این که موتور را جدا کنید و اتصالات آن را با بلوک رابط قطع کنید از آن یک عکس بگیرید که هنگام جاگذاری مجدد بتوانید آن ها را درست متصل کنید. بعد از قطع اتصال سیم ها می توانید موتور را جدا کنید. برای برداشتن موتور لازم است که تعدادی پیچ را باز کنید.
-
جدا کردن لوله تخلیه
لوله تخلیه خرطومی شکل را از زیر محفظه شست و شو بیرون بیاورید. در این مرحله احتمال نشتی آب وجود دارد. با استفاده از شلنگ تخلیه آب موجود در لباسشویی را تا حد ممکن خالی کنید. پیچ لوله تخلیه را باز کنید و گیره آن را آزاد کنید تا لوله کاملاً جدا شود. در انتها تمامی کابل ها، سیم ها و قطعات جلویی ماشین لباسشویی را باز کنید تا بیرون آوردن بلبرینگ ممکن شود.
-
جدا کردن کمک فنرهای ماشین لباسشویی
قسمت زیرین محفظه شست و شو از طریق دو کمک فنر به بدنه لباسشویی متصل شده است. با باز کردن پیچ های این قسمت کمک فنرها را آزاد کنید.
بعد از این مرحله نوبت به جدا کردن مخزن شست و شو می رسد. این مخزن با گیره های فنری به بالای لباسشویی متصل شده است و با باز کردن گیره ها می توانید مخزن را آزاد کنید و بیرون بیاورید.
محفظه بیرونی مخزن شست و شو با چسب و پیچ به هم متصل هستند. این اتصالات را باز کرده و سپس دو قسمت را از هم جدا کنید. با بیرون آوردن مخزن یا دیگ شست و شو می توانید بلبرینگ را ببینید.
-
پیدا کردن بلبرینگ ها
بلبرینگ ها در پشت وان قرار دارند یعنی در قسمت آب بندی. باید از پشت کمی ضربه وارد کنید، کل وان را روی دو تکه چوب قرار دهید و کمی آن را بیرون بکشید تا بتوانید بدون این که به آن آسیبی وارد کنید به آن ضربه بزنید زیرا در این حالت فشار ضربه به طور مساوی پخش می شود.
-
تمیز کردن محل
با استفاده از یک پارچه تمیز و بدون پرز بلبرینگ ها را تمیز کنید. بعد از جاگذاری قطعه جدید شما باید دوباره همه چیز را سر جای خود برگردانید.
باید دقت کنید که دوک اسپیندل تمیز شده است و آسیب ندیده است زیرا اگر به اتصالات درام صدمه وارد کنید باید کل درام (دیگ شست و شو) تعویض گردد.
-
جاگذاری بلبرینگ جدید
بعد از این که بلبرینگ را پیدا کردید باید آن را جدا کنید تا بتوانید قطعه جدید را جایگزین و آب بندی کنید. برای جدا کردن بلبرینگی که در داخل دیگ قرار دارد باید ابتدا کاسه نمد روی آن را بردارید تا بتوانید بلبرینگ را بیرون بیاورید.
بعد از جاگذاری بلبرینگ جدید باید با استفاده از گریس و ضربه های یکنواخت آن را جا بیندازید. به ضربه زدن ادامه دهید تا بلبرینگ ها به انتهای دیگ برسند.
کاسه نمد را در جای خود قرار دهید و با استفاده از چسب مخصوص آن را آب بندی کنید. آبکش را که در پشت آن شفت و سه نظام قرار دارند داخل دیگ قرار دهید.
فنرهای دیگ شست و شو را که باز کرده بودید دوباره به بدنه متصل کنید و دیگ را در جای خود قرار دهید. بقیه مراحل انجام شده را به صورت برعکس انجام دهید تا لباسشویی به حالت او خود بازگردد.
با توجه به این که تعویض کردن بلبرینگ ماشین لباسشویی کار پیچیده و حساسی است به شما پیشنهاد می شود که از یک متخصص تعمیرات ماشین لباسشویی و لوازم خانگی بخواهید که این کار را برایتان انجام دهد.
علاوه بر نصب و تعمیرات لوازم خانگی ، خدمات مورد نیاز خود در زیمنه تاسیسات ساختمانی مختلف نظیر نصب و تعمیر پکیج ، تعمیر رادیاتور ، لوله کشی ساختمان و … را نیز می توانید با اطمینان کامل به متخصصین تیم تکنیک سرویس پارس بسپارید.
مقالات مرتبط: